Samsung slutter å deaktivere Windows Update-funksjon

Kan ha blitt presset av Microsoft.

Samsung skal slutte med å blokkere Windows Updates automatiske installasjon av Windows-oppdateringer.
Samsung skal slutte med å blokkere Windows Updates automatiske installasjon av Windows-oppdateringer. Bilde: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juni 2015 - 10:07

Før helgen ble det kjent at et oppdateringsverktøy fra Samsung som følger med mange av selskapets pc-er, sørger for at Windows Update ikke automatisk installerer oppdateringer fra Microsoft og andre som bruker Windows Update som distribusjonskanal for programvareoppdateringer.

Bakgrunn: – Samsung deaktiverer Windows Update 

Drivere

Samsungs begrunnelse for dette var at Windows Update overskriver visse Samsung-spesifikke maskinvaredrivere med ikke-fungerende drivere.

I likhet med en rekke andre pc- og maskinvareleverandører, tilbyr ikke Samsung disse driverne gjennom Windows Update, men krever i stedet at brukeren installerer eller oppdaterer dem separat eller via et separat verktøy.

Nå har Samsung snudd. Dette bekreftes i en uttalelse til blant annet VentureBeat.

– Samsung er opptatt av sikkerhet, og vi setter fortsatt pris på vårt partnerskap med Microsoft, sier en representant for selskapet.

Tastaturproblem: Samsung ruller ut sikkerhetsoppdatering 

Oppdatering

– Vi vil utgi en patch gjennom varslingsprosessen i Samsung Software Update i løpet av noen få dager for å sette Windows Update tilbake til den anbefalte innstillingen, lover representanten.

Opprinnelig ville ikke Samsung innrømme at det var noe problem med at oppdateringsprogramvaren til selskapet ikke bare deaktiverte Windows Updates automatiske installasjon av oppdatering, men også hindret brukerne i å aktivere dette igjen.

Men Microsoft kunngjorde i forrige uke at selskapet anså dette som problematisk og at Samsung ville bli kontaktet angående dette spørsmålet. Det er ikke usannsynlig at Samsungs helomvending er et resultat av en slik kontakt.

I hvilken grad Samsung også har sørget for å løse det nevnte driverproblemet, er uklart.

Leste du denne? Slutt på «Patch Tuesday» 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.