BEDRIFTSTEKNOLOGI

Samtrafikkavtale avklart

NetCom og Telenor er blitt enige om ny samtrafikkavtale som innebærer en gjennomsnittskostnad per mobilsamtale for Telenor på 1,52 kroner per minutt. Avtalen vil gi NetCom besparelser på 50 millioner kroner årlig.

Eirik Flaa
15. juni 1998 - 17:33

Telenor og NetCom har blitt enig om en ny samtrafikkavtale som innebærer at Telenor skal betale 1,42 kroner per minutt pluss 20 øre per samtale for trafikk fra Telenor til Netcom. Dette vil ifølge NetCom gi selskapet kostnadsbesparelser på rundt 50 millioner kroner i året.

Avtalen som er inngått innebærer dessuten at NetCom trekker ESA-klagen om Telenors brudd på EØS-avtalen, samtidig som Telenor lover å avslutte praksisen med å sende trafikk fra sine egne abonenter til NetCom via utlandet (såkalt refiling).

Dermed traff digi.nos finansredaktør Jørgen Christiansen blink da han i sin fredagskommentar skrev at partene var nær ved en løsning og at de trolig ville ende opp med to hovedpunkter: "1) Ingen refiling 2) Trolig en pris mellom 1,40 og 1,60" (se relaterte artikler i margen til høyre).

Med den nye avtalen har Telenor akseptert NetComs tilbud til fastlinje-markedet, der NetCom kommer inn på markedet som egen fastlinje operatør med prifiks 1515.

I forbindelse med uavklarte regninger i perioden fra første januar til 12. juni, har Telenor gått med på å betale 23 millioner kroner til NetCom.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.