RESULTATERFINANS

SanDisk avviser fiendtlig bud

Minnemarkedet er under press og kan være modent for konsolidering.

17. sep. 2008 - 12:38

Den koreanske elektronikkgiganten Samsung har offentliggjort et tilbud om å overta den amerikanske minneprodusenten SanDisk for rundt 33 milliarder kroner (5,8 milliarder dollar).

Tilbudet kommer etter lengre tids samtaler som ikke har ført frem mellom selskapene. Det skriver Wall Street Journal.

SanDisk, verdens største produsent av flashbaserte lagringskort, har avvist tilbudet, som de i en kommentar betegner som en undervurdering av selskapets verdi.

De mener samtidig at tilbudet til aksjonærene er et fiendtlig forsøk på å overta SanDisk, ved å utnytte virksomhetens for tiden lave aksjeverdi.

SanDisk legger til at tilbudet kan være en «kalkulert forhandlingstaktikk» eller et forsøk på å få overtaket i pågående forhandlinger om lisensiering av teknologi mellom de to selskapene.

Overtakelsesforsøket er det dyreste Samsung noensinne har begitt seg inn på, og tolkes av mange som et uttrykk for den kraftige konkurransen i markedet for minneprodukter.

Med SanDisk på laget ville Samsung fått kontroll over en stor og viktig aktør i markedet for flashminne. Selskapet innehar en lang rekke patenter innen slik minneteknologi, som Samsung hvert år betaler over en milliard kroner for å kunne bruke, skriver avisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.