Santech og Novell OEM-avtale

Novell har gitt Santech Micro Group eksklusiv rett til å distribuere Novell til PC-byggere og programutviklere, såkalte OEM-kunder, i Norden. Avtalen er verdt 12-13 millioner kroner og trådte i kraft ved årsskiftet.

Novell har gitt Santech Micro Group eksklusiv rett til å distribuere Novell til PC-byggere og programutviklere, såkalte OEM-kunder, i Norden. Avtalen er verdt 12-13 millioner kroner og trådte i kraft ved årsskiftet.

Novell ga nylig Santech Micro Group (SMG) eneretten til å distribuere Novell-produkter til OEM-kunder i Norden. Selskapene verdsetter avtalen til 12-13 millioner kroner, og den gjelder fra årskiftet. Santech vil jobbe mot lokale OEM-kunder som PC-byggere, Internett-, og programvareleverandører i Norden.

- Novell valgte Santech Micro Group på grunn av selskapets erfaring i salg og distribusjon av produkter og tjenester til OEM-partnere i Norden, forteller adm.dir. Tor Østensen hos Novell Norge, i en pressemelding. SMG leverer allerede alt PC-byggerne trenger for å sette sammen en PC, det eneste selskapet manglet var Novells programvare. Novell og SMG vil nå tilby nå IntranetWare og GroupWise 5.0 til regionale OEM-partnere i Norden som nå kan levere dette med sine maskin- og programvareløsninger.

-Vi kommer til å styrke vår ledende posisjon på det nordiske markedet ytterligere gjennom denne OEM-avtalen, sier Edvard Heen, Business Area Manager for Santech Micro Group. Vi tilfører kompetanse og bred erfaring basert på vårt eksisterende samarbeid med Novell, i tillegg til vår strømlinjeformede distribusjonsorganisasjon. Avtalen innebærer store fordeler for OEM partnerene som nå vil kunne levere ferdig integrerte løsninger for små og mellomstore bedrifter med behov for tilgang til Internet, E-post og Novells katalogtjeneste (NDS).

SMG vil levere Novells egenutviklete utdannings- og kompetanseprogram for forhandlere som ledd i sin satsing på kundetilpasset kursing. Som autorisert Novell kurs- og utdanningssenter vil selskapet legge stor vekt på å opprettholde og videreutvikle Novell-kompetansen hos kunder og internt i egen organisasjonen, melder selskapet i pressemeldingen.

Til toppen