SAP forenkler komplisert pakke

Til høsten vil SAP friste deg med en mer moderne og brukervennlig versjon av sin store økonomi og styringsprogrampakke.

Til høsten vil SAP friste deg med en mer moderne og brukervennlig versjon av sin store økonomi og styringsprogrampakke.

SAPs R/3-programpakke er en av de største og mest kompliserte programpakkene du kan kjøpe deg. Den avanserte økonomi og styringsprogampakken kan tilpasses kundene gjennom justering av hele 8000 parametere. Resultatet som dukker opp på brukernes skjerm er heller ikke kjent for å være enkelt.

Nå er tiden for større brukervennlighet kommet til selv SAP. I den nye versjon R/3 versjon 4.6 som lanseres til høsten har selskapet redesignet alle skjermbilder og mye av den underliggende mekanikken som lager skjermbildene.

Håpet er å tiltrekke seg mindre bedriftskunder. Etterhvert som de største kundene alle har kjøpt seg SAP eller en konkurrerende ERP-pakke, må SAP tilpasse sine produkter til mindre kunder, noe som krever enklere tilpasning og bruk. Meningen er også å redusere opplæringstiden.

Selskapets argumentasjon og metodikk minner om hva Microsoft og en rekke andre selskaper gjorde tidligere på 90-tallet. Etter hvert som mindre trente brukere tok i bruk programmene, tårnet klagene seg opp. Nå har SAP tatt seg tid til å sende utviklere ut til brukere.

Resultatet er et mer moderne design med tredimensjonale knapper, mer selvforklarende skjermbilder og en mulighet for brukeren å tilpasse skjermbildene selv. Meningen er at å lede brukeren igjennom arbeidsprosesser i stedet for å tvinge brukeren til å huske sekvenser.

R/3 ser nå ut som en vanlig, moderne Windows-program med skilleark og et navigasjonsmeny på siden i stedet for de gamle skjermbildene som bar preg av å være grafiske kopier av tekstbaserte terminalbilder.

Til toppen