SAP-konsulenter slåss om jobbene

- Dette er helt unikt og ville aldri ha skjedd for et halvt år siden.

Gudrun Jebsen og Terje Fantoft i ElanIT frykter ikke mindre oppdrag i nedgangstider.
Gudrun Jebsen og Terje Fantoft i ElanIT frykter ikke mindre oppdrag i nedgangstider.

- Dette er helt unikt og ville aldri ha skjedd for et halvt år siden.

IT-konsulenter med spisskompetanse har kunne velge og vrake i attraktive tilbud. På grunn av et nærmest støvsuget arbeidsmarked har de blitt nedringt av hodejegere og IT-selskaper.

Å sende inn en skriftlig søknad eller selge seg inn på andre måter har på ingen måte vært nødvendig.

Men finansuroen har også påvirket IT-bransjen. Det erfarer bemanningsselskapet ElanIT som årlig ansetter i snitt 1.000 IT-vikarer for oppdragsgivere i IT-bransjen.

Nylig hadde ElanIT et oppdrag for IS-Partner som nå er en del av EDB. Tidligere Hydro IS-Partner ønsker å etablere et kontor i Stavanger og trenger mellom 25 til 30 nye IT-medarbeidere.

Det nye kontoret etterspør kompetanse og erfaring på SAP, prosjektledelse, forretningsrådgivere og utviklere på drift og support.

I alt 95 godt kvalifiserte kandidater dukket opp på rekrutteringskvelden som ble arrangert av ElanIT. Av dem var hele 15 SAP-konsulenter.

- Dette er helt unikt og ville aldri ha skjedd for et halvt år siden, sier forretningsutvikler Terje Fantoft i ElanIT til digi.no.

Norge anslås å ha et underskudd på flere hundre SAP-konsulenter, og digi.no har over flere artikler skrevet om hvordan IT-bedrifter må være kreative for å finne de riktige kandidatene.

    Les også:

Fantoft ser også at selvstendige konsulenter nå søker seg til faste jobber. Selvstendige konsulenter har kunnet både doble og tredoble lønnen sin ved at de slipper kontorutgifter og sosiale kostnader. Det har heller ikke vært noen risiko ettersom oppdragene i IT-bransjen har vært mange og forutsigbare.

- Vi ser nå at renteuroen har påvirket denne gruppen som brøt ut av faste stillinger i 2005/2006 og startet for seg selv. Det er åpenbart ikke så attraktivt lenger, sier Fantoft.

I morgen går Fantoft på med en ny rekrutteringskveld for Avanade der de etterspør kandidater med tung Microsoft-kompetanse og utviklere på datavarehus. Fem til seks personer skal ansettes.

- Vi merker helt klart av søkermassen har vokst på noen få måneder, sier han.

Fantoft mener likevel det er gode tider for IT-konsulenter med kompetanse på java, .net og SAP. At så mange SAP-konsulenter meldte seg som interessert i Stavanger tillegger han det internasjonale miljøet. Mange av søkerne var utenlandske.

- Det vil nok fortsatt være en utfordring å skaffe gode SAP-konsulenter på Østlandet, framholder Fantoft.

På nyåret skal ElanIT igang med en ny rekrutteringskampanje, som gir klare signaler om at etterspørselen er i ferd med å endre seg i IT-bransjen.

Selv frykter ikke ElanIT mindre oppdrag i nedgangstider. Mange av de store amerikanske IT-gigantene har varslet ansettelsesstopp, samtidig som det fortsatt er oppdrag. Det innebærer at de trenger å leie kandidater fra vikarbyråer.

Til toppen