SAP kutter bånd til Microsoft

SAP, Europas største programvarhus, har redusert sin avhengighet til Microsoft. Samtidig spår selskapet sterk vekst.

SAP, Europas største programvarhus, har redusert sin avhengighet til Microsoft. Samtidig spår selskapet sterk vekst.

Økonomisystem-leverandøren SAP er sammen med Oracle toppvalgene når store bedrifter og store offentlig organiasasjoner skal velge seg økonomisystem. For å sikre også ha et tilbud til mindre bedriftene, kjøpte SAP israelske Business One.

    Les også:

Dette sytemet har så langt kjørt utelukkende Microsofts SQL Server, men dette båndet kutter nå SAP. Selskapet forteller i en pressemelding at man i stedet har inngått en avtale med Sybase, en av leverandørene falt ut av lederskikte på databaser for mange år siden.

Bytte gir SAP to store fordeler. Den ene er at Microsoft blir en stadig sterkere konkurrent på SAPs hjemmebane - forretnigsystemer. Gjennom oppkjøpet av selskaper som danske Navision og amerikanske Great Plains har Microsoft begynt å bli en stor leverandør av økonomisystemer, CRM og andre forretningsapplikasjoner.

Den andre fordelen Sybase gir SAP er en database for plattformer utover Windows. Sybase har selvfølgelig en Windows-versjon, men tilbyr SAP også Linux og diverse Unix-versjoner. Fra før av har SAP en avtale med IBM om bruk av DB2 for Business One.

Oracles database er ikke med - for Oracle og SAP er hovedkonkurrenter – både i markedet for store bedrifter og SMB-markedet. Men SAPs store kunder bruker mye Oracle-database.

Så langt har SAP skaffet seg totalt 1600 Business One-kunder, forteller selskapet.

Samtidig har SAP-sjef Henning Kagermann gått ut med oppløftende spådommer under en analytiker- konferanse i Boston, skriver Cnet. Der sier han at han forventer at SAP vil vokse med tosifferet prosent til neste år fremover. Han gav også hint om nye SAP-kjøp i nær fremtid.

Dette er nye toner fra Kagermann, som nylig klaget over tøft prispress fra Oracle. Han klaget også over at avtalene var mindre enn tidligere, men påstår at SAP har økt antall salg, noe som kompenserer for fallet i kontraktsstørrelsene.

Til toppen