SAP-sjef avviser ikke fusjon med Oracle

I et intervju med et tysk næringslivsblad kommer SAP-sjef Henning Kagermann med oppsiktvekkende uttalelser.

I et intervju med et tysk næringslivsblad kommer SAP-sjef Henning Kagermann med oppsiktvekkende uttalelser.

Toppsjefen i SAP, Henning Kagermann, kommer med oppsiktvekkende informasjon i et intervju med det tyske bladet Wirtschaftswoche.

Der sier Kagermann at han ikke ville avvist blankt en fusjon mellom SAP og Oracle, de to nå største selskapene innen forretningsystemer.

Oracle har i den senere tid giret opp mot SAP med oppkjøpet av Peoplesoft, mens SAP i fjor gjennomført, men avbrøt innledende fusjonssamtaler med Microsoft.

Hvis Oracle-sjef Larry Ellison tok opp ideen (om en fusjon) "ville jeg høre på han" sier Kagermann til Wirtschaftswoche.

Uttalelsen er oppsiktsvekkende, blant annet fordi EU og USA etter all sannsynlighet ville stoppet en slik fusjon av konkurransemessige årsaker. Oracle måtte få godkjent sitt oppkjøp med Peoplesoft og fikk ja under tvil i USA fordi slike fusjoner reduserer konkurransen. SAP og Oracle ville sammen rivaliserte Microsoft i størrelse.

Kagermann sier han vil lytte til alle fusjonsforslag og at SAP jakter på oppkjøpskandidater, men SAP-sjefen ville ikke spesifisere bransje. SAP tapte nylig budkampen med Oracle om amerikanske Retek.

Til toppen