Satser på bedriftsinterne mobilnett

Network Norway-sjef Ingvild Myhre er blant dem som vil kapre mobilkunder i bedriftsmarkedet.

Network Norway-sjef Ingvild Myhre er blant dem som vil kapre mobilkunder i bedriftsmarkedet.

Nordisk Mobiltelefoni, Network Norway, Hello og Mobyson er alle nye aktører som nå satser på mobiltelefoni og spesielt mot bedriftsmarkedet.

Flere av dem vil nok kaste seg på IP-basert tale. Nokia mener at i fremtiden vil ingen samtaler gå over det vanlige talenettet, men som datapakker, på tvers av alle typer datanett.

Inside Telecom skrev i forrige uke at Network Norway, Hello og Mobyson er i ferd med å hente inn mellom 200 til 400 millioner kroner hver, og at det trolig vil bli samarbeid mellom flere parter.

Administrerende direktør Ingvild Myhre avfeier det hele som spekulasjon.

– Finansieringsavtaler er på plass, og alt skal være klart innen en uke eller to. Hvor mye eller hvem som står bak vil jeg ikke kommentere nå, sier hun til digi.no.

Myhre tiltrådte som sjef i Network Norway ved årsskiftet. Network Norway bygger på 20 års erfaring fra telekommunikasjon. Selskapet er tidligere kjent som ID Gruppen, der alle virksomhetsområdene, ID Ecom, ID Connect og ID GSM Sentrene, ble slått sammen til en felles profil.

Rett før jul overtok Network Norway den tredje lisensen på GSM mobil, etter Møllergruppen.

Møllergruppen skaffet seg lisens for å skape et internt mobilnett for sine ansatte. Og det er det Network Norway trolig skal gjøre for flere bedrifter. Selskapet skal samarbeide med Netcom.

Myhre sier til digi.no at selskapet framover vil se på koblinger mellom fastnettsiden og mobiltelefoni.

Hun bekrefter også at selskapet vil ha hovedfokus på bedriftsmarkedet. Myhre er godt kjent i begge verdener, både som tidligere toppsjef i Alcatel og direktør i Telenor Mobil.

Til toppen