Satser på departementet

Informasjonssjef Svein Strugstad i Norsk Rikstoto sier til digi:media at en egen klausul i avtalen med Online Club forutsetter at avtalen godkjennes av departementet.

Informasjonssjef Svein Strugstad i Norsk Rikstoto sier til digi:media at en egen klausul i avtalen med Online Club forutsetter at avtalen godkjennes av departementet.

- Det har hele tiden vært en forutsetning for avtalene at de blir godkjent av departementet først, og at departementet tillater pengespill over Internett, sier Svein Strugstad i Norsk Rikstoto.

Dette skal i følge Strugstad også stå i avtaleutkastene som Norsk Rikstoto har laget sammen med Dan Børge Akerøs Online Club og Halvard Flatlands Eurospill. Hvor lang tid det vil ta å få pengespillene godkjent i departementet kjennner han ikke til, men spilleselskapet har ennå ikke sendt noen søknad om å få begynne med pengespill på nett.

- Vi har orientert departementet om at vi planlegger slike spill, og vi vil sende en søknad når vi har en komplett teknisk oversikt over det.

Etter planene som tidligere har blitt presentert for pressen, skal pengespillene være tilgjengelig for nettbrukere i løpet av høsten. Nå kan i det imidlertid se ut til å spøke for denne tidsfristen, dersom saken må behandles på statsrådsnivå.

- Nøyaktig hvor i statsapparatet saken vil bli avgjort, vet jeg ikke, men vi forholder oss til den interdepartementale kontaktgruppen for pengespill. Har vi ikke tillatelse på det tidspunktet vi ønsker å sette i gang, kan vi heller ikke sette i gang, sier informasjonssjefen.

Onsdag ettermiddag var digi:media i kontakt med Dan Børge Akerø, men han ønsket ikke å kommentere saken.

- Det er ikke jeg som er Online Club. Fordi jeg er eier i selskapet, betyr ikke det at det er jeg som skal frontes hele tiden. Snakk med de gutta som driver det, det er de som burde frontes.

Daglig leder Arild Spandow sier til digi:media at Online Club ikke har noen spesifikke tidsfrister med Norsk Rikstoto. Pengespill fra Rikstoto er en del av det tilbudet Online Club vil tilby sine medlemmer, men klubben skal også tilby mange andre medlemsfordeler. Disse vil være tilgjengelig fra høsten av, uavhengig av avtalen med Rikstoto.

- Tillatelsen fra departementet er ting som Rikstoto må avklare. Derfor har vi relativt lite å si når det gjelder akkurat det, sier Spandow.

Til toppen