JUSS OG SAMFUNN

Satser på kristen søkemotor

Og da måtte vel navnet bli AskJesus?

8. sep. 2003 - 11:43

Ikke det, nei. Vignetten over til høyre er med andre ord tøys og tull fra ende til annen, men dét er ikke det tyske initiativet til å opprette en kristen søkemotor.

Crossbot.de er navnet på søkemotoren, som i utseende og fargebruk åpenbart har hentet sin inspirasjon fra populære Google.com.

Men der stopper også likhetene. For Crossbot.de sensurerer mer enn den søker: Alt som smaker av sex-relatert informasjon, radio- og fjernsynsprogrammer, sport osv. er med kirurgisk presisjon fjernet fra de fleste listeoppføringer.

Og skulle du være så heldig å få treff på søkeordet "fussball" - her foregår alt nemlig på tysk - så er det neppe en lenke til gamle fotballstorheter som Paul Breitner, Rudi Völler eller Franz Beckenbauer som dukker opp. I beste fall finner du en peker til Rune Bratseth - han er jo uttalt kristen - men mest sannsynlig får du treff på CSV Stuttgart, som står for Christlicher Fußball Verein Stuttgart.

"Hvem, hva, hvor" vil i crossbots kontekst mest sannsynlig gi deg navnene på steder, begivenheter, profeter, evangelister og andre personer fra Bibelen heller enn treff på mennesker i tysk politikk og samfunnsliv.

Alt dette bare for å så et frø til kreative hjerner her hjemme: Hva med å opprette en egen søkemotor for homser - med arbeidstittel AskQueens? Eller for satanister - AskVikernes?Eller rett og slett en søkemotor som bare gir feil svar - AskForgjeves?

Mulighetene er mange.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.