Satser på kristen søkemotor

Og da måtte vel navnet bli AskJesus?

Og da måtte vel navnet bli AskJesus?

Ikke det, nei. Vignetten over til høyre er med andre ord tøys og tull fra ende til annen, men dét er ikke det tyske initiativet til å opprette en kristen søkemotor.

Crossbot.de er navnet på søkemotoren, som i utseende og fargebruk åpenbart har hentet sin inspirasjon fra populære Google.com.

Men der stopper også likhetene. For Crossbot.de sensurerer mer enn den søker: Alt som smaker av sex-relatert informasjon, radio- og fjernsynsprogrammer, sport osv. er med kirurgisk presisjon fjernet fra de fleste listeoppføringer.

Og skulle du være så heldig å få treff på søkeordet "fussball" - her foregår alt nemlig på tysk - så er det neppe en lenke til gamle fotballstorheter som Paul Breitner, Rudi Völler eller Franz Beckenbauer som dukker opp. I beste fall finner du en peker til Rune Bratseth - han er jo uttalt kristen - men mest sannsynlig får du treff på CSV Stuttgart, som står for Christlicher Fußball Verein Stuttgart.

"Hvem, hva, hvor" vil i crossbots kontekst mest sannsynlig gi deg navnene på steder, begivenheter, profeter, evangelister og andre personer fra Bibelen heller enn treff på mennesker i tysk politikk og samfunnsliv.

Alt dette bare for å så et frø til kreative hjerner her hjemme: Hva med å opprette en egen søkemotor for homser - med arbeidstittel AskQueens? Eller for satanister - AskVikernes?Eller rett og slett en søkemotor som bare gir feil svar - AskForgjeves?

Mulighetene er mange.

Til toppen