Satser på OpenStack og åpne konteinere

VMware kommer konkurransen imøte.

Satser på OpenStack og åpne konteinere
VMware skal samarbeide med blant annet Docker om applikasjonskontainere, som både er et alternativ og et supplement til virtuelle maskiner. Bilde: Docker

VMworld 2014-konferansen arrangeres i San Francisco denne uken, og i går kom VMware med en rekke kunngjøringer om nye samarbeidsavtaler og nye eller oppdaterte produkter.

Nyhetene som har vekket størst oppmerksomhet er VMwares tilnærming til åpen kildekode-produkter som selskapet muligens ser på som en begynnende trussel. I stedet for å se kunder forsvinne over til konkurrenter som støtter slike løsninger, velger VMware nå å være med på denne leken selv.

Den ene nyheten dreier seg om OpenStack, en åpen kildekode-basert nettskyplattform som støttes av flere hundre selskaper. I går kunngjorde VMware at selskapet skal tilby en egen OpenStack-basert løsning, VMware Integrated OpenStack, som skal gjøre det raskt og enkelt for IT-organisasjoner å levere OpenStack-programmeringsgrensesnitt (API-er) og -verktøy på toppen av organisasjonenes eksisterende VMware-infrastruktur. VMware skal sette sammen, teste og støtte hele distribusjonen, inkludert OpenStack-kildekoden. Det er ventet at VMWare Integrated OpenStack vil bli allment tilgjengelig i første halvdel av 2015.

Den andre nyheten som har fått stor oppmerksomhet i amerikansk IT-presse, er en samarbeidsavtale med Docker, Pivotal og Google om en felles plattform for konteinerbaserte applikasjoner på tvers av private, hybride og offentlige nettskyer. Ifølge VMware vil samarbeidet gjøre det mulig for bedrifter å bruke deres eksisterende VMware-infrastruktur som en forent, skalerbar og sikker plattform for å kjøre og administrere bedriftsapplikasjoner som en tjeneste, enten i en kontainer, i en virtuell maskin eller i en konteiner inne i en virtuell maskin.

Samarbeidet omfatter blant annet Dockers konteinerplattform, Pivotals kommersielle distribusjon av den åpen kildekodebaserte PaaS-plattformen (Platform as a Service) Cloud Foundry, samt Googles Kubernetes, et åpen kildekodebasert administrasjonsverktøy for klynger basert på Docker-konteinere.

Andre nyheter
Blant de mange andre nyhetene som ble presentert i går, var Evo:Rail. Dette er ifølge VMware en hyper-konvergent infrastrukturenhet som skal forenkle utrulling og skalering av programvaredefinert IT-infrastruktur. VMware planlegger en hel serie med konvergerte infrastruktur-løsninger, og Evo:Rail er den første av disse.

Evo:Rail skal bestå av hele programvarepakken til VMware, inkludert vSphrere, Virtual SAM og vCenter Log Insight, knyttet sammen med Evo:Rail-motoren og integrert med maskinvare fra kundens foretrukne leverandør. Hensikten, ifølge Kristine Dahl Steidel, country manager i VMware Norge, er at kunder skal få IT-løsninger som leverer verdi umiddelbart. Med Evo:Rail skal kunder kunne sette opp virtuelle maskiner på få minutter, lover VMware.

VMware kunngjorde også flere nyheter knyttet til selskapets hybride nettskyplattform, vCloud Air. Dette inkluderer en kommende Virtual Private Cloud OnDemand-tjeneste som nå er under betatesting, men også vCloud Air Object Storage, en lagringstjeneste for ustrukturerte data som kan håndtere petabytes med kundedata.

Via vCloud Air skal det nå også gjøres tilgjengelig et utvalg av forhåndsvaliderte tredjepartsløsninger for mobil infrastruktur, administrasjon og applikasjonsutvikling.

    Les også: