Satser stort på OLED-skjermer

Samsung med nye produksjonsteknologier.

Satser stort på OLED-skjermer
Galaxy Note Edge bruker en buet skjerm på siden. Nye Galaxy S6 vil muligens være avrundet på begge sidene. Bilde: Thomas Marynowski

Mye tyder på at Samsung ønsker å satse enda tyngre på mobilskjermer som den store fordelen sammenlignet med andre konkurrenter.

Samsungs mobilskjermer er allerede gode, og de kommer til å bli enda bedre - selskapet investerer nemlig 3,6 milliarder dollar i produksjon av OLED-skjermer, skriver Reuters.

Pengene skal brukes i utviklingen av en ny produksjonslinje som skal fokusere på OLED-skjermer i små og middels størrelser, som passer mobiler og nettbrett.

Utviklingen skal gjennomføres mellom 2015 og 2017, og Samsung gir ikke flere detaljer enn dette.

Analytikere mener imidlertid at dette omfatter en større satsning på blant annet buede skjermer, som man allerede har sett i fjorårets Galaxy Note Edge. Denne smartmobilen har en skjerm som dekker hele fronten og den ene siden av telefonen. Man spekulerer også i at Samsung kunne lisensert bort slike skjermer til andre produsenter.

Det er ingen hemmelighet at Samsung har slitt med å forbli konkurransedyktig i smartmobil-markedet, der Apple får stadig større andeler, samtidig som de utfordres av billigere kinesiske merker.

Det er bare uker til Samsungs nyeste flaggskip, antakeligvis Galaxy S6, vil vises frem på Mobile World Congress i Barcelona. Spekulasjonene hevder at denne vil finnes i to utgaver, der en av dem vil ha buet skjerm på begge sidene.

I fjor høst ble det kjent at Samsung vil bygge en ny fabrikk for produksjon av prosessorer, noe som vil koste nesten 15 milliarder dollar. Denne bør være operativ i løpet av 2017.

Det er med andre ingen tvil om at den koreanske giganten satser stort på videreutvikling av egne teknologier, og potensielt lisensere dem vekk til flest mulig.

    Les også: