FORBRUKERTEKNOLOGI

Satser tungt på ny skjermteknologi

Canon skal etablere et nytt forskningssenter for å forberede produksjon av SED-baserte flatskjermer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 2005 - 12:58

Canon skal neste sommer starte byggingen av et nytt forsknings- og utviklingssenter, som skal bidra til å gjøre skjermpaneler basert på selskapets SED-teknologi (Surface-conduction Electron-emitter Display) mer konkurransedyktig overfor andre teknologier for flatskjermer, slik som LCD og plasma. Senteret vil koste omtrent 1,2 milliarder norske kroner og skal være knyttet til Canons produksjonsanlegg i Hiratsuka, Japan, hvor utviklingen og pilotproduksjonen av SED foregår.

SED er en teknologi Canon har utviklet siden 1986. Panelene som brukes på mange måter den samme strukturen som vanlige rør-tv-er, hvor også fosfor benyttes. Men SED-teknologien tar i bruk elektron-emittere i stedet for den elektronkanonen som brukes de vanlige tv-ene, noe som gjør at dybden på skjermen kan reduseres betydelig. Samtidig skal skjermene ha gode egenskaper når det gjelder lystyrke, kontrastforhold, fargegjengivelse, responstid og effektforbruk.

Mer om SED-teknologien finnes i denne artikkelen.

Canon dannet sammen med Toshiba i fjor høst selskapet SED Inc, som skal ha ansvar for forberedelsene til kommersiell produksjon. Ifølge EE Times skal SED Inc starte testproduksjon av SED-paneler denne uken. Det er snakk om paneler som er drøyt 50 tommer store. Det er ventet at omtrent 3000 paneler kan produseres i måneden. En del av disse vil trolig finne veien inn i TV-apparater, som vil bli solgt av både Canon og Toshiba i Japan kommende vår.

    Les også:

Masseproduksjon, med 75.000 paneler i måneden, ventes ikke å komme i gang før i begynnelsen av 2007.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.