BEDRIFTSTEKNOLOGI

Savner norsk støtte for fri gruppevare

- Synd ikke Oslo kommune valgte annerledes, sier Heidi Arnesen Austlid i Friprogsenteret.

17. sep. 2009 - 16:52

Oslo kommune velger Microsoft Exchange som gruppevare med ErgoGroup som totalleverandør.

- Det er med blandede følelser vi mottok meldingen om at vi ikke ble valgt, sier produktsalgssjef Jan William Haagensen i Redpill Linpro, en av leverandørene som tapte anbudskonkurransen.

De baserte sitt tilbud på friprog-løsningen Zimbra. Denne var ifølge kommunen på høyden med mer kjente Exchange rent funksjonsmessig og teknologisk, men nådde likevel ikke opp.

Det skyldtes blant annet at produktet ikke hadde nok relevante referanser i markedet. Da hjelper det ikke at en stor kommersiell aktør som Yahoo står bak løsningen.

- Det stemmer at Zimbra ikke har nok referanse-case og leverandører i Norge ennå, men det er god erfaring med produktet i utlandet, sier direktør Heidi Arnesen Austlid i Friprogsenteret.

Friprogsenteret har selv tatt sin egen medisin på dette området. De bruker Zimbra som gruppevare internt i virksomheten og har god erfaring med det.

Friprogsenterets leder sier det er veldig synd at ikke Oslo som en stor og viktig foregangskommune valgte annerledes.

- Det er skummelt å være førstemann ut, men noen må være først. Ellers kommer man aldri videre. Oslo kommune må være med å ta en del av ansvaret for å få til store friprog-prosjekter i offentlig sektor, mener Arnesen Austlid.

Redpill Linpro er ikke bitre, men velger i stedet å se det positive i avslaget. Zimbra ble ansett som teknisk like bra som konkurrentene i kommunens evaluering.

Det selskapet ikke er like fornøyd med – eller helt kan forstå, er at Oslo kommune har evaluert kostnadsnivået deres som langt svakere enn leverandørene med lisensbaserte programvareløsninger.

Under et av kommunens evalueringskriterier kalt «målpris på tilbudte tjenester» scorer Redpill Linpro dårligst av samtlige tilbydere.

- Vi skjønner ikke helt hva kommunen legger i dette. Vårt produkt er både bedre og billigere enn alternativene, hevder Haagensen.

Haagensen håper nå at de får til et møte med kommunen for å lære om hvorfor de ikke gjorde det bedre i konkurransen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.