RESULTATERFINANS

Schibsted.com går så det suser

Schibsted fikk et langt bedre resultat i første kvartal enn ventet. Mediekonsernet fikk et resultat før skatt på 216 millioner kroner i perioden, mot et resultat på skarve millionen på samme tid i fjor. Mye skyldes "dotcom."

Sigvald Sveinbjørnsson
11. mai 2000 - 18:27

Schibsted går så det suser. Selskapet tjener gode penger på at annonsesalget i de to avisene Aftenposten og VG går bra, men også mye kan tilskrives salg av Internett-selskaper.

Dirftsresultatet ble på 138 millioner kroner for første kvartal. I samme periode i fjor var driftsresultatet på 20 millioner kroner. Driftsinntektene har også steget betraktelig. Hele 1,966 milliarder kroner for første kvartal i år - en økning på 144 millioner kroner fra samme periode året før.

Salget av SOLs aksjer i Internett-selskapet Infostream, som ble kjøpt opp av det franske selskapet Itegra, ga hele 90,7 millioner kroner i Schibsted-kassa. Salget av SOL Børs ga en merinntekt på 21,8 millioner kroner.

Les mer om salgene:


InfoStream selges

trolig til Frankrike
Schibsted tar InfoStream-gevinstSOL Børs selges for 150 mill.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.