KARRIERE

Schwabe skal zoome Europa

Erik Schwabe er ansatt som internasjonal direktør i zoomit.com. Møt mannen som skal være ansvarlig for zoomit.coms satsing i verden.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. juni 2000 - 12:29

Schwabe gikk fra jobb innen engros og import. Spennende. Til zoomit. Enda mer spennende.
Den tidligere Høyre-politikeren, lobbyisten og forretningsmannen skal nå satse på at folk vil bruke zoomit når de skal handle på nettet. Ikke bare nordmenn, men også europeere med rykk i handlevogn-knappen.

zoomit har i liket med FINN.no artige navn.

Men begge disse selskapene har valgt direktører for internasjonale operasjoner som ikke er født og oppvokst i dotcom-land. Direktører av typen man skulle tro skulle lide en stille og patetisk død i den nye økonomiens kjølvann. (Drukne med sement-støvlene på, så å si.) Men sement og mørtel kan brukes til så mangt, ikke minst bygge selskaper.

Les mer om sement og internasjonale sjefer:
FINN ansetter internasjonal direktør
Erik Schwabe.
Erik Schwabe.


Erik Schwabe begynte i zoomit for to uker siden og har stort sett bare reist til Stockholm og København. Ikke for å etablere, men for å støtte de allerede etablerte. Til digi.no forteller han at det skal satses på de øvrige, nordiske markedene. Uten å vandre rundt grøten: zoomit.com skal til Finland. Siden er det Tyskland, Nederland, England og resten av markedet som skal tas.

- Dette blir veldig spennende. Vi har et godt produkt og vi kan utvide uten at det koster så veldig mye ressurser, sier Schwabe. Han mener at selskapet ikke trenger så voldsomme ressurser for å vokse. Teknologien, som ligger i bunn, er enkel å implementere uansett på hvilken side av Kjølen man sitter. - Vi trenger selgere, en redaktør, en administrerende og noen til, repliserer Schwabe.

Schwabes jobb bli i all enkelhet å dra til landene hvor zoomit skal etableres. Etablere samtaler og samarbeid med kommende, lokale partnere samtidig som nettverk, lokaler, selgere, redaktører, administrasjon, datamaskiner. Alt.

I løpet av året skal zoomit.coms ekspansjonsplaner være meislet ut i konkrete virksomheter. Om alt går etter planen. Andersen Consulting, det kjente konsulentselskapet, har blant annet kastet seg med selskapet. Andersens konsulenter skal hjelpe zoomit ut i verden og hjelpe til med satsningen. - Vi har et meget godt samarbeid med Andersen, men jeg må ta et forbehold med at jeg bare har vært i jobben i to uker, sier en beskjeden Schwabe.

- Ja da, de skal hjelpe oss med å sikre prosessene, sier Schwabe som mener dette kan hjelpe til for at selskapet skal høste suksess og atter suksess.

En annen suksess-faktor er ledelsen, mener Schwabe. - Vi har et meget godt lederteam med forskjellige erfaringer, bakgrunn og kompetanseområder. Det er et stort pluss.

Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge, her i DN-teltet under Arendalsuka 2023. Hun sier i dette innlegget at vår digitale motstandskraft er et felles nasjonalt ansvar.
Les også

Vi må forberede oss på det verst tenkelige

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra