JUSS OG SAMFUNN

«Scriptkiddies» erklærte Barack Obama død

Hackergruppe tok kontroll over Fox News' twitterkonto.

Hacket: Twitter-meldingene om at den amerikanske presidenten er skutt er falske, melder flere medier.
Hacket: Twitter-meldingene om at den amerikanske presidenten er skutt er falske, melder flere medier. Bilde: Twitter.com
4. juli 2011 - 11:39

Falske meldinger om at president Barack Obama er skutt og drept sprer seg nå på Twitter.

En rekke meldinger om det angivelige attentatet er sendt ut gjennom twitterkontoen til nyhetskanalen Fox News, og deres over 30 tusen abonnenter.

Ingen større medier eller nyhetsbyråer skal ha latt seg lure. Fox News' twitterkonto har åpenbart blitt hacket, skriver nettstedet Mashable.

I skrivende stund har ikke Fox News rukket å fjerne noen av meldingene. Fox News har en såkalt «bekreftet» tilstedeværelse på Twitter, som skal indikere at brukerkontoen er ekte.

Hacket: Twitter-meldingene om at den amerikanske presidenten er skutt er falske, melder flere medier. <i>Bilde: Twitter.com</i>
Hacket: Twitter-meldingene om at den amerikanske presidenten er skutt er falske, melder flere medier. Bilde: Twitter.com

Ifølge nettstedet GMAnews er det en hackergruppe som kaller seg «Script Kiddies» som har sikret seg tilgang til kontoen. Flere av gruppens egne twitterkontoer skal senere ha blitt deaktivert.

Script-kiddie er nettslang for en uerfaren person som bryter seg inn i datasystemer ved hjelp av verktøy utviklet av andre.

Mikrobloggtjenesten Twitter har vært utsatt for hackere ved en rekke anledninger tidligere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.