Se bilder fra første test av 3G-video

British Telecom har gjennomført en test av videokonferanse på mobiltelefon, over UMTS-nettet på Isle of Man. Vi har bildene.

British Telecom har gjennomført en test av videokonferanse på mobiltelefon, over UMTS-nettet på Isle of Man. Vi har bildene.

British Telecom har gjennomført verdens første mobile videokonferanse i sitt levende laboratorium på Isle of Man. Underselskapet Manx Telecom sto for testen, i samarbeid med partnerne NEC og Siemens.

- Dette betyr at vi er på god vei til å kunne tilby andre 3G-tjenester allerede i år, sier daglig leder i Manx, Chris Hall, i en pressemelding.

På bildene ser vi Hall leke seg med utstyret, sammen med test-partner Shin-ichi Kanai, sjef i ett av NECs datterselskaper. Videokonferansen ble foretatt ved hjelp av NECs UMTS-telefoner, koblet opp til en terminal som kan vise frem bilder.

NECs telefoner skal være identiske med de håndsettene som skal lanseres kommersielt.

Testen ble, ifølge pressemeldingen, foretatt på et operativt nettverk ved flyplassen Ronaldsway Airport på sør-østsiden av Isle of Man.


Selskapet kunne tidligere i vår vise frem verdens første UMTS-samtale, også denne fra flyplassen. Da var det Chris Hall som fikk prate litt med sin sjef Mark Briers.

Her hjemme har vi sett flere aktører posisjonere seg i forhold til høyere båndbredde på mobilnettene. Telenor har alliert seg med innholdsleverandør Egmont, mens TV 2 skal være iferd med å hamstre tegnefilmer og serier for bruk i UMTS-sammenheng.

Til toppen