Se Linux-debatten i et nytt perspektiv

Vi lot Wordle oppsummere Linux-debatten. Se resultatet, og lag din egen analyse.

Slik oppsummerer Wordle Linux-debatten så langt.
Slik oppsummerer Wordle Linux-debatten så langt.

Vi lot Wordle oppsummere Linux-debatten. Se resultatet, og lag din egen analyse.

I går skrev digi.no en artikkel hvor vi spør om hva som skal til for at den enkelte av leserne skal i alle fall vurdere å benytte Linux som hovedoperativsystem på sin PC.

At det skulle komme en del tilbakemeldinger, hadde vi forventet. Men ikke i den mengden som det har vist seg å bli.

Det er heller ikke snakk om bare korte meningsytringer. Mange tar seg tid til å skrive svært lange og omfattende innlegg, både som første innlegg til en tråd, men også som svar på tidligere innlegg.

Nå er vi ikke helt ukjente med at digi.no-leserne har mye på hjertet. Vi har ofte sett innlegg på mange tusen ord, og vi leser de alle. Men vi er svært fornøyd med kvaliteten mange av innleggene, selv om en del bærer preg av at plattformkrigen som foregitt på diskusjonsfora på nettet allerede på begynnelsen av 1990-tallet (eller enda tidligere), egentlig aldri har stoppet opp. Det er bare enkelte av plattformene som har blitt byttet ut med andre.

Tidligere har vi skrevet om nettjenesten Wordle som på en enkel måte analyserer tekst gjennom grafiske fremstillinger. Dette er et verktøy som fortsatt er på prøvestadiet, men det er både gøy og interessant å analysere store tekstmengder med det.

Vi klippet ut hele debatten da det var kommet 259 innlegg. Dette er mye for et nisjenettsted som digi.no. Inkludert siteringer, noe det er mye av (det er lov å klippe i disse før innleggene sendes inn), var debatten på over 389.000 tegn.

Vi har tatt teksten og filtrert ut en del vanlige ord og dyttet det hele inn i Wordle. Resultatet kan du se på toppen av artikkelen. De mest brukte ordene vises med de største fontene.

Framstillingen er også tilgjengelig her, hvor du kan eksperimentere videre med den.

    Les også:

Til toppen