BEDRIFTSTEKNOLOGI

Se opp for monster-virus

Den første meldingen om viruset kom rundt klokken 10:00 i formiddag. En halv time senere hadde viruset spredd seg over hele verden. Datasikkerhets-selskapet Norman anbefaler alle å skru av e-postprogrammene sine frem til klokken 13:00.

Therese Werenskiold
4. mai 2000 - 12:06

Steinar Wigtil i datasikkerhets-selskapet Norman sier de aldri har opplevd maken. Dette viruset sprer seg mye fortere enn det kjente Melissa-viruset gjorde for et års tid siden.

Viruset, en slags trojansk hest, sprer seg til alle i alle adresselister, i hvert fall i e-postprogrammet Outlook Express. Muligens også andre e-postprogrammer. I Love You-viruset sprer seg også via MIRC.

- Kindly check the loveletter coming from me, er virusets melding til mottakerne.

Norman anbefaler alle å skru av e-postprogrammene sine de neste to timene, inntil sikkerhetsselskapene har funnet en løsning.

Steinar Heggemsnes i Symantec sier til digi.no at de også jobber med saken, og regner med å ha en fiks rundt klokken 13:00 norsk tid. Denne vil finnes på www.sarc.com for de som har programmet Norton antivirus.

digi.no følger saken, og vil komme med en fyldigere artikkel om viruset utover ettermiddagen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.