RESULTATERFINANS

Seagate skylder på "opprydding"

Seagate rapporterte tirsdag et tap på 129 millioner dollar i første kvartal. Selskapet har satt av 140 millioner dollar til omstrukturering. I praksis er det blant annet snakk om en omvurdering av varelageret.

Jørgen Christiansen
15. apr. 1998 - 16:34

I første kvartal omsatte Seagate for 1,68 milliarder dollar i første kvartal mot 2,5 milliarder dollar samme kvartal i 1997. Den gang var overskuddet på 257 millioner dollar.

I første kvartal ble det bokført omstruktureringskostnader på 141,9 millioner dollar, samt "spesielle" avsetninger på 23,8 millioner dollar. Omstruktureringskostnadene tilordnes tiltak for å få selskapets operasjoner bedre tilpasset "markedsforholdene", samt øke effektiviteten i utviklingsarbeidet og produktivitet i hele organisasjonen. De spesielle avsetningene skyldes en omvurdering av varelageret og av produksjonsutstyret, samt garantiavtaler med forhandlerne.

Underskuddet på 129 millioner dollar tilsvarer 53 cent per aksje. Uten de omtalte avsetningene, og justert for skatteeffekten av disse avsetningen, ville resultatet vært et tap på 10 cent per aksje. Markedet hadde forventet et resultat på minus 9 cent per aksje.

Selskapet forklarer den store svikten i omsetningen med økt konkurranse og påfølgende fall i prisene, samt lav etterspørsel etter selskapets produkter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.