BEDRIFTSTEKNOLOGI

Seatex byr 572 millioner for Autronica

Autronica kan igjen komme på trønderske hender, om teknologibedriften Seatex Garex ASA får det som den vil. Sammen med sveitsiske Endress + Hauser Finanz har bedriften lagt inn et bud på hele Whessoe-konsernet som i sin tid kjøpte Autronica etter sterke lokale protester.

digi:stab
28. feb. 1997 - 10:00

Seatex Garex ASA har lagt inn et bud på 52,6 milloner pund ( 572 millioner kroner) for å overta hele Wessoe-konsernet sammen med Endress + Hauser. Ifølge Adresseavisen skal Seatex del av budet utgjøre to tredeler av tilbudssummen, og skal overta Autronica, mens sveitserne står for resten av budet og overtar også Wessoe minus Trondheimsbedriften.

De to bedriftene eier i dag 10,6 prosent av aksjekapitalen i Whessoe som har bedrifter i England, Italia, USA og Australia.

Direktør Hans Olav Torsen i Seatex sier at bedriften ikke vil utvide aksjekapitalen for å finansiere oppkjøpet. - Vi vil bli en betydelig industriaktør og bygge opp et sterkt trøndersk industriselskap der utvikling og administrasjon skjer fra Trondheim og ikke fra London, sier Torsen til Adresseavisen.

Til sammen vil de to selskapene få en omsetning på om lag en milliard kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.