Selekt målgruppe for SAPs nye websatsing

SAP lanserte «Business ByDesign», ERP og CRM på abonnement, men bare for noen.

Selekt målgruppe for SAPs nye websatsing

SAP lanserte «Business ByDesign», ERP og CRM på abonnement, men bare for noen.

SAP avduket i går en satsing som lenge har vært på prøvestadiet: Web-basert ERP og CRM på månedsbasis, priset per bruker. Produktet har hittil vært kjent som A1S: Det offisielle navnet er Business ByDesign. Månedsavgiften starter på 149 dollar, med et minimum av 25 brukere.

    Les også:

Lanseringen hauses voldsomt opp av SAP. Toppsjef Henning Kagermann sier det er den viktigste kunngjøringen han har vært med på i sine 25 år i SAP. Via NewsMarket har SAP sendt ut hele ni forskjellige nyhetsvideoer fra arrangementet.

Det er derfor viktig å formidle SAPs egen understreking av at det ikke dreier seg om å endre hele selskapets forretningsmodell, men å prøve ut en ny type løsning som appellerer til en helt spesifikk målgruppe: Bedrifter med fra 100 til 500 ansatte som ennå ikke er SAP-kunder fordi de ikke har behov for all den avanserte skreddersømmen, tilretteleggingen og muligheter som andre SAP-produkter tilbyr.

Det presiseres at ByDesign er konstruert med tanke på å appellere til bedrifter i rask vekst og spesielle behov for raske omlegginger av forretningsmodell og drift.

SAP har regnet ut at markedspotensialet til ByDesign er 15 milliarder dollar. Potensialet til SAP Business Suite, for storbedrifter, er til sammenlikning anslått til 30 milliarder dollar.

Ett tusen SAP-ansatte skal ha arbeidet i over fire år med å utvikle ByDesign.

Analytikere tror SAPs gode rykte kan hjelpe dem mot konkurrenter som Salesforce.com, NetSuite og Workday.

De som var til stede på lanseringen, sier at demonstrasjonen av ByDesign var imponerende.

SAP lover at en fullverdig implementering av ByDesign går like raskt som å legge opp en demo. Det tilbys standardmoduler for økonomi, CRM, lønn og personal, leverandørkjede, leverandørforbindelser, prosjektstyring, beslutningsstøtte og for overholdelse av lover og regler («compliance»). Tilrettelegging går svært raskt, ved «drag and drop» i webgrensesnittet. Avansert skreddersøm er derimot ikke hensiktsmessig.

Dette skjemaet illustrerer modulene i SAP Business ByDesign:

Fire prinsipper skal ligge til grunn for disse modulene: De danner til sammen en fullverdig og helhetlig løsning; de skal være enkle å bruke og enkle å tilrettelegge; eierkostnadene skal ligge langt under konkurrerende løsninger.

For brukere med begrensede behov legges månedsleien godt under standardnivået: Ned mot 54 dollar, gitt et minimum av fem slike brukere.

Utvalgte kunder i USA og Tyskland har allerede tatt løsningen i bruk. SAP åpner i høst for nye kunder i Kina, Frankrike og Storbritannia. I 2008 kommer turen til Norden, Nederland, Spania, Sør-Afrika, Canada og Mexico. Resten av verden må vente til 2009.

De første kundene er valgt med tanke på at ByDesign passer dem spesielt godt. Compass Pharma Services LLC forteller for eksempel at ByDesign lar dem kutte IT-budsjettene med over 75 prosent i forhold til tilsvarende funksjonalitet fra andre løsninger.

Til toppen