Selfangstjegeren Lindberg direkte på nett

Konferansen for gravende journalister, som i helga holdes i Umeå, sender direkte på Internett. Lørdag vil derfor selfangstjegeren Odd Lindbergs foredrag nettkastes til hele verden.

Konferansen for gravende journalister, som i helga holdes i Umeå, sender direkte på Internett. Lørdag vil derfor selfangstjegeren Odd Lindbergs foredrag nettkastes til hele verden.

Selfangstjegeren Odd Lindeberg ble nærmest kjeppjaget ut av landet, etter at han hadde avslørt norske selfangeres uakseptable fangstmetoder. Det er dette han skal snakke om, når han lørdag morgen holder foredrag under Gräv-konferansen i Umeå.

Lindebergs foredrag sendes med hjelp av Real Audio lørdag morgen klokka 09:00 til 10:15. For å se foredraget, må du stille inn browseren på /www.dig97.umea.se. Det kan være vanskelig å komme fram fordi serveren har begrenset kapasitet, men i løpet av de første dagene neste uke, vil alle filene bli lagt ut under www.jemk.se/dig/.

Mer enn fem hundre journalister fra hele verden vil delta under konferansen. Nedenfor står oversikten over foredragene som skal sendes direkte over nettet.

11:00 til 11:45 lørdag sendes foredraget Å forklare det uforklarlige av den svenske journalisten Eva Ekelius, om hvordan hun opplevde krigen og tiden etter krigen i Bosnia.

13:15 til 14:45 lørdag sendes et foredrag om Public journalism, en journalistisk genre fra USA som er svært omdiskutert blant journalister. I Norge er det Dagbladet som har stått som den viktigste eksponenten for denne trenden, med sin Stopp volden-kampanje i fjor.

15:00 til 16:30 lørdag sendes et foredrag om Public journalism på svensk.

16:45 til 18:00 lørdag sendes et foredrag av Mr. Plus, svenske forbrukeres talsmann i fjernsynsruten gjennom en årrekke.

09:00 til 10:30 søndag sendes foredraget Journalister og aktivister av Bellona-journalisten Serguei Fillipov om kampen for en bedre verden.

11:00 til 12:35 søndag oppsummeres den femti år lange historien til det tyske bladet Spiegel av journalist Walter Myar fora samme blad.

Til toppen