BEDRIFTSTEKNOLOGI

Selger Altinn-løsning til Østerrike

Accenture starter eksporten.

Accenture har bedt om, og fått lov, til å gjennbruke en komponent fra Altinn i et oppdrag for myndighetene i Østerrike.
Accenture har bedt om, og fått lov, til å gjennbruke en komponent fra Altinn i et oppdrag for myndighetene i Østerrike.
6. juli 2012 - 13:08

Accenture har vært helt sentral i å etablere og videreutvikle Altinn-løsningen for staten. Som digi.no tidligere har avdekket har konsulentselskapet rett til å videreselge deler av løsningen til andre kunder, uten at staten får en krone.

Da vi omtalte dette tidligere i år kunne Altinn-eier, Brønnøysundregistrene, fortelle at dette ikke var en aktuell problemstilling da ingen hadde meldt sin interesse. Men bare uker etter at digi.no skrev om saken kom det et brev fra Accenture.

digi.no har fått tilgang til en sladdet kopi av brevet som har tittelen «Request regarding accept implementation of the grant-component on the connected goverment platform (sensurert) in Austria».

Der fremgår det at Accenture er i samtaler med østerikske myndigheter om å bruke en komponent fra Altinn-løsningen der. Det fremgår ikke detaljert av det sensurerte brevet hvilken komponent som Accenture ser for seg kan brukes på nytt i Østerrike.

Brevet kan du lese i sin helhet her (pdf).

I et svært kort brev 6. juni får Accenture aksept fra Brønnøysundregistrene for å bruke komponentene i Østerrike. Brevet kan du lese her (pdf).

– Accenture kan, med visse forbehold, selge de delene av løsningen de har utviklet. Men å selge hele eller tilnærmet hele løsningen kan de ikke gjøre uten vårt samtykke. Men de kan bruke den kunnskap, og lage komponenter basert på det de har levert til oss, og til by dette til andre, sa direktør i Brønnøysundregistrene, Håkon Olderbakk, til digi.no tidligere i år.

Han understreket da at staten også kan gjøre dette ettersom det ikke er noen eksklusive rettigheter.

Dette er første gang komponenter fra Altinn, som har kostet rundt en halv milliard å utvikle, blir eksportert til andre land.

Eksporten kan innebære fordeler for Altinn. Dersom Accenture bygger nye standardkomponenter som stammer fra løsningen de bygget i Altinn, så kan Accenture oppgradere Altinn dersom dette er riktig.

– Dette vil bli gjort uten utviklingskostnader for Brønnøysundregistrene. Installasjons- og adapsjonskostnad vil imidlertid måtte bli dekket som vanlig, skriver Accentures Kristin Kierulf i brevet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.