Senator vil utsette Windows-lansering

Rettssaken trekker ut i tid og Microsofts motstandere forsøker andre taktikker. En senator ønsker å presse frem en utsettelse av Windows XP-lansering.

Rettssaken trekker ut i tid og Microsofts motstandere forsøker andre taktikker. En senator ønsker å presse frem en utsettelse av Windows XP-lansering.

Mens rettssaken langsomt snor seg frem gjennom den intrikate amerikanske jussjungelen, har Microsoft Corporation satt inn høygiret. Med lanseringen av Windows XP gjentar Microsoft mye av det de er anklaget for. Men det er andre som heller ikke ønsker å vente.

På en pressekonferanse i går fortalte den demokratiske New York-senatoren Charles Schumer at han ber føderale og statlige konkurransemyndigheter om å vurdere å stoppe lanseringen av Windows XP. Schumer ber også om en høring i saken. Flere delstater har tidligere sagt at de vurderer et slikt skritt.
Men senatorene og delstatene har dårlig tid: Microsoft leverer den ferdige versjon av Windows XP til PC-produsentene kanskje så tidlig som 15 august, skriver Wall Street Journal. Amerikanske PC-kunder vil derfor trolig få kjøpt en PC med Windows XP på allerede i midten av september, fem uker før den offisielle lanseringen.


I tillegg er Microsoft rammet av større juridiske problemer. Programvareselskapet InterTrust hevder at antipirat-systemet i Windows XP, et system med utveksling av koder mellom Microsoft og kunder, bryter fire InternTrust-patenter.

Microsoft hevder at Schumer er et talerør for AOL og Eastman Kodak Company fordi disse selskapenes hovedkvarter ligger i delstaten New York. Ifølge amerikanske jusseksperter skal det aldri ha skjedd tidligere at en amerikansk domstol har stoppet lanseringen av et nytt produkt.

Til toppen