JUSS OG SAMFUNN

Send flyttemelding via Internett

En ny løsning fra Posten og Telefonkatalogen/Gule sider skal gjøre det enda lettere å sende flyttemelding

13. juni 2005 - 07:45

I 2004 flyttet 636.877 mennesker mellom kommuner, innenfor kommuner og til og fra utlandet, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Nå ønsker Posten og Findexa (selskapet bak Gule sider og Telefonkatalogen) å gjøre det lettere for folk å melde flytting og gir muligheten til å sende flyttemelding via Internett.

Dette gjøres ved å søke opp eget navn på Telefonkatalogen.no og klikke på ikonet «meld flytting» bak sin oppføring. Man sendes så til en side hos Posten der det fylles ut fødselsnummer og navn. Deretter fyller man inn gammel og nye adresse og bruker søket til Telefonkatalogen.no for å finne adressene til dem man skal sende flyttemelding til.

Flyttemeldingen skrives deretter ut av Posten som sender videre som vanlig post til aktuelle mottakere.

– Tjenesten er gratis, enkel og praktisk for brukeren, og gjør det mindre energikrevende å fortelle venner, kolleger, myndigheter og andre at du flytter. Vi er svært fornøyde med at vi i samarbeid med Posten kan tilby gamle og nye brukere denne nye tjenesten, sier Tore Andre Godager, portalsjef for Gule Sider og Telefonkatalogen på Internett.

Tjenesten gir også mulighet til å bestille varig adresseendring med ettersending av post og midlertidig adresseendring med oppbevaring av post – eller midlertidig ettersending av post til en annen adresse.

Den kombinerte tjenesten fra Gule Sider.no/Telefonkatalogen.no hadde i mai 1,8 millioner unike brukere (TNS Gallup), som er en økning på 40,5 prosent fra samme tid i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.