BEDRIFTSTEKNOLOGI

Send penger med Snapchat

Lanserer overføringsfunksjon.

Pengeoverføring over Snapchat er nå mulig for amerikanske brukere.
Pengeoverføring over Snapchat er nå mulig for amerikanske brukere. Bilde: Jens Büttner/dpa/Corbis/All Over Press
18. nov. 2014 - 09:41

Den ekstremt populære meldingstjenesten Snapchat introduserer nå en måte å overføre penger på gjennom private meldinger.

Dette er noe stadig flere sosiale medier ser ut til å vurdere å implementere, det har blant annet vært snakk om at Facebook kommer til å bake inn en slik funksjon i Messenger-appen sin.

Snapcash, som Snapchats løsning heter, er utviklet i samarbeid med pengeoverføringstjenesten Square Cash. Dette er første gangen Snapchat slår seg sammen med noen andre om å utvikle en tjeneste.

Man legger altså inn bankkkort-detaljene, som lagres hos Square Cash, og deretter kan man rett og slett skrive inn et beløp man vil overføre direkte inn i meldingen til en venn. Så lenge beløpet har et dollartegn foran seg, vil det bli kjent igjen, og man vil få opp et lite overføringsikon for å godkjenne.

Det fungerer altså bare i USA foreløpig.

I og med at Snapchat har hatt en del sikkerhetsutfordringer, er det nok betryggende at det er en ekstern partner, som driver med betalingstjenester, som tar vare på all relevant data.

Hvis vennen som skal motta penger ikke aksepterer overføringen i løpet av 24 timer, vil pengene overføres tilbake.

Om ikke annet, er det tydelig at Snapchat har store drømmer om å utvide. Bildemelding-tjenesten har nylig begynt med annonser, og snakker visstnok med diverse medieselskaper om potensielle samarbeid. Det er kanskje bare et spørsmål om tid før alt dette knyttes sammen med mobil-betaling.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.