Senker prisen på Xbox

Xbox ble litt for dyr for mange, men nå senker Microsoft prisen på sin spillmaskin til litt over 2000 kroner. Si "tusen takk" til Playstation2- og Gamecube-spøkelsene.

Microsoft kunngjør i dag at den europeiske prisen på Xbox vil bli redusert til 299 euro, eller cirka 2300 kroner med virkning fra 26. april 2002.

- Dette er et klart signal om at vi mener alvor med vår satsing i Europa, sier Petter Svanfelt, nordisk salgsdirektør Microsoft HRD, i en pressemelding.

Det er også et klart signal om at Microsoft har hørt på alle dem som klagde på prisen på Xbox - de som heller skjelte til Playstation2 fra fienden i Sony. De har nå sørget for å viske ut prisargumentet, og da er det stort sett bare mengden piratkopierte spill som holder folk til Playstation2, ifølge spillgærninger digi.no har snakket med.

Samtidig er det et klart signal om at Microsoft er klar over at Gamecube blir lansert i begynnelsen av mai, med en pris på rundt 2500 kroner.

Xbox har blant annet en utmerket grafikkbrikke, egen harddisk, og nettverksmuligheter å skryte av, noe som gjør den etpar hakk vassere i mange henseende. Bare les testen.

Det er ikke kjent hvor mye penger Microsoft taper på å senke prisene på denne måten. Xbox, som ved lansering hadde utsalgspris på mellom 4000 og 4500 kroner, var allerede da et tapsprosjekt, og nå blir prisene altså subsidiert enda mer.

- Dette er et veldig positivt trekk for Xbox. Først nå ved å fjerne prisbarrieren på Xbox er konsollen virkelig med i konkurransen slik at den kan gjøre en skikkelig inntreden på det europeiske spillmarkedet frem mot jul, sier senioranalytiker i IDC, Jason Armitage.

Både spillprodusenter og forhandlere ønsker selvfølgelig prisnedsettelsen velkommen - ikke overraskende siden disse er avhengige av salget for å tjene inn sine penger.

De som allerede har kjøpt Xbox til fullpris, skal slippe å sitte der med hengefjes. Ved å gå inn på Xbox´ norske sider og laste ned et skjema, kan du hente ut to spill og en Xbox-kontroller gratis.

;