Serial ATA II allerede i produksjon

Drømmer du om en Serial ATA-basert harddiskløsning, bør du kanskje vente litt. En ny generasjon av teknologien med dobbelt så høy båndbredde er allerede i produksjon.

Serial ATA (SATA) regnes av mange som en fattigmannsløsning for SCSI som på noe sikt skal erstatte den vanlige IDE-standarden som benyttes i de fleste PC-er. Fordelene med den nye standarden er blant annet høyere ytelse og muligheten lengre og smalere kabler mellom kontroller og harddisker.

    Les også:

Nylig annonserte Marvell at selskapet nå har satt i gang produksjon av brikker som støtter neste generasjon av SATA, Serial ATA II. Forskjellen på første og andre generasjon er båndbredden, som med 3.0 Gbps er dobbelt så høy som det dagens SATA-løsning kan tilby.

Brikken Marvell har satt i produksjon, 88SA8050, vil trolig kunne integreres både på hovedkort og i separate kontrollerkort.

Marvell oppgir ikke når eventuelle løsninger basert på brikken vil kunne komme på markedet, men selskapet produserer allerede nå brikker for utvalgte kunder.

;