Servermarkedet faller igjen

Og igjen er Dell alene om å gå mot strømmen.

Dell PowerEdge 12G serien omfatter bladservere, tårnservere og rackservere.
Dell PowerEdge 12G serien omfatter bladservere, tårnservere og rackservere. (Bilde: Dell)

Og igjen er Dell alene om å gå mot strømmen.

Analyseselskapet Gartner har publisert sine overslag over utviklingen på det globale servermarkedet.

Tendensen er igjen fallende, etter det lille oppsvinget i forrige kvartal, i både omsetning og volum. Servermarkedet innleder 2013 på samme måte som 2012. I fjor var fjerde kvartal det eneste med vekst.

Globalt faller serveromsetningen, sammenliknet med første kvartal i fjor, med 5 prosent til 11,8 milliarder dollar. I volum er fallet 1 prosent, til 2,33 millioner enheter. De eneste geografiske områdene der servermarkedet vokser er USA og Asia/Stillehavet (Japan ikke medregnet, der er fallet 19 prosent i omsetning).

I volum sto x86-markedet stille, mens omsetningen økte med 1,8 prosent. Kategorien «andre CPU», det vil si i hovedsak IBMs stormaskiner, økte med 3,6 prosent i omsetning. Kategorien «RISC/Itanium» faller med 39 prosent i volum og 36 prosent i omsetning.

Bladservere faller 5,9 prosent i volum og 5 prosent i omsetning. Rackservere faller 5,2 prosent i volum og 2 prosent i omsetning.

Stormaskinsalget bidrar til at IBM berger topplassen innen serveromsetning i kvartalet, så vidt foran HP. Begge faller med 14 prosent.

Dell er den eneste av de fem største som øker omsetningen. Mens markedet faller med 5 prosent, øker Dell med 14 prosent.

Målt i volum faller HP, IBM og Fujitsu med 14 til 15 prosent, mens Dell øker med 3 prosent.

Cisco, som økte leveransene med 41 prosent i forrige kvartal, fortsetter den kraftige veksten med en volumøkning på 33 prosent.

I det geografiske området EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) gjenspeiles den globale tendensen, bare at fallene er kraftigere. I omsetning krymper markedet med 10 prosent, i volum med 7 prosent. Dell øker med 19 prosent i omsetning og med 3 prosent i volum, mens Cisco øker med 56 prosent i volum.

    Les også:

Til toppen