Servicepakke begrenser retur til IE6

Den tredje servicepakken til Windows XP reduserer mulighetene for nedgradering til IE6.

Servicepakke begrenser retur til IE6

Den tredje servicepakken til Windows XP reduserer mulighetene for nedgradering til IE6.

Brukere av Windows XP som av en eller annen grunn ikke har installert Internet Explorer 7, for eksempel fordi den ikke er kompatibel med bedriftsinterne systemer, trenger ikke å bekymre seg over at Service Pack 3 til operativsystemet skal tvangsinstallere Internet Explorer 7. IE6 kan fortsatt brukes.

Men mens brukere av Windows XP SP2 har muligheten til å avinstallere IE7 igjen etter at den oppgraderte nettleseren er blitt installert, gjelder ikke dette alltid for Windows XP med SP3.

Brukere som påvirkes av dette er dem som har installert IE7 før installasjonen av Service Pack 3 til Windows XP. Den eneste måten å komme tilbake til IE6 er da å avinstallere servicepakken igjen, og så avinstallere IE7. IE7 vil ikke kunne avinstalleres med SP3 installert, dersom installasjonen av IE7 skjedde før SP3 ble installert.

    Les også:

I et blogginnlegg skriver Jane Maliouta, produktsjef for utrulling av IE8, at årsaken til dette er at SP3 til Windows XP inkluderer en del nye eller oppdaterte filer til IE6. Ved avinstallering av IE7 vil det tas i bruk filer til IE6 fra en backup-mappe for IE6, og filene i denne mappen, som ble opprettet før SP3 ble installert, er ikke nødvendigvis kompatible med filene som følger med Windows XP SP3.

Brukere som derimot installerer IE7 etter at de har installert Windows XP SP3, vil kunne returnere til IE6 dersom de måtte ønske det. Restriksjonene gjelder kun dersom man installerer en servicepakke på toppen av en separat IE-utgivelse.

For å få maksimal frihet, bør Windows XP-brukere som i dag har IE7 installert, avinstallere denne før de installerer SP3. Deretter kan de fritt installere IE7 igjen.

Windows XP-brukere som har installert betautgaven av Internet Explorer 8, vil ikke bli tilbudt Windows XP SP3 via Windows Update. Årsaken er den samme som for IE7, at IE8 beta 1 installert før SP3, ikke kan avinstalleres under SP3.

Brukerne anbefales derfor å avinstallere IE8 beta 1 før de installerer Windows XP Service Pack 3.

    Les også:

Til toppen