BEDRIFTSTEKNOLOGI

Seven Mountains flytter til USA

Nok et norsk programvarehus flytter til USA. Denne gangen er det Bergen-selskapet Seven Mountains som mener en amerikanske adresse må til for å lykkes.

Einar Ryvarden
1. des. 1998 - 17:13

Seven Mountains offentliggjorde tirsdag Telenor Venture* har gått inn i selskapet. Senere i dag setter administrerende direktør Morten von Krogh seg på flyet til USA for å etablere selskapets nye hovedkontor i Silicon Valley.

Dermed flytter et av Norges mest avanserte Java-miljøer til USA.

Seven Mountains har laget en samling kontor-programmer i Java som kan brukes over intranett eller Internett. Selskapet selger sin løsning til konsulentselskaper gjennom argumenter om lavere administrasjonskostnader. Seven Mountians jakter også på en større partner og er i kontakt med Oracle, IBM og Sun, men har foreløpig ikke fått napp.

Dette er ingen tilfeldighet at selskapet nå flytter til USA. Rune Rinnan, administrerende direktør i Telenor Venture har tidligere hjulpet tyske SCM Microsystems og norske MRT Micro å flytte til USA fordi han mener at selskaper som skal lykkes i det amerikanske markedet må fremstå som amerikanske.

- Steve Ballmer (administrerende direktør i Microsoft) rådet under sitt Norges-besøk nylig norske programvareselskaper med ambisjoner til å flytte til USA. Det er nødvendig å fremstå som et amerikansk selskap dersom man vil bli tatt alvorlig av databransjen i USA, sier von Krogh til digi.no. I først omgang flytter ledergruppen over til USA, men senere vil flere av de ansatte følge etter.

Von Krogh vil ikke fortelle hvor stor eierandel Telenor Venture har kjøpt, men sier at selskapet nå er blant de fem største investorene, altså i samme gruppe som ham selv, SND, Venture Partners Multimedia og privatinvestor Hans Krossøy.

Seven Mountains satser langsiktig og regner ikke med å gå i pluss før i år 2000. Von Krogh forteller utviklingen av produktet og etableringen av selskapet i USA vil koste totalt 60 millioner kroner i år og neste år.

- Dette er prisen for å etablere et produkt, et amerikansk kontor og bygge opp relasjoner i USA. Det kan høres mye ut, men vi selger gjennom partnere. Hadde vi valgt direktesalg, hadde det blitt langt dyrere.

Seven Mountains har i dag femten partnere i Norge, England og USA, blant andre norske New Media Science.

---------

*) Telenor Venture eier en del av Internett Kanal 1 AS som utgir digi.no, red.anm.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.