Shareware-industrien hedrer seg selv

Shareware-industrien har kåret årets sharewareprogrammer. Publikumsprisen gikk til WinZip, mens Zipmagic ble det beste nye produktet.

Shareware-industrien har kåret årets sharewareprogrammer. Publikumsprisen gikk til WinZip, mens Zipmagic ble det beste nye produktet.

"The Shareware Industry Awards Foundation" kåret på den 7. Shareware Industry Conference vinnerne av krem-shareware-programvare. Finalistene fra Macintosh, Windows og OS/2 plattformer har konkurrert om å være best i kategorier som beste nye produkt, beste applikasjon, beste multimedia program og det mest anvendelige program på Internett i 1997.

Ifølge organisasjonen er shareware programmer som kan testes i en viss periode eller av en viss mengde mennesker før man typisk nok blir nødt til å kjøpe det. Noen programmer er ufullstendige (slik at man f.eks. ikke får lagret filer) inntil du betaler for dem, mens andre er fullstendige i ca. 30 dager eller kan kjøres 50 ganger før de ødelegger seg selv.

Shareware-industrien har vokst seg enormt stor på de 15 årene den har vært på markedet. Med internett har markedet tatt av helt. Fra å være distribuert via e-postlister og BBS-tavler til spesielt interesserte, er shareware-sider nå noe av det mest besøkte på internett.

Programmene som var nominerte i år ble bedømt utfra kriterier som originalitet, brukervennlighet og allsidighet.

  • Publikumsprisen gikk i år til WinZip fra Nico Mak Computing, programmet som pakker ut zip-filer og kan lastes ned fra utallige steder på nettet.
  • Prisen for beste nye produkt gikk til Mijenix Corp. for programmet Zipmagic, som før het Zipfolders.
  • Et digitalt lydprogram for Windows, Cool Edit fra Syntrillium Software, ble beste applikasjon. Programmet lar deg "male" musikk og har en mengde avanserte muligheter som er gjort enkle å bruke.
  • Årets beste action/arkade-spill gikk (ikke uventet) til Quake fra Id Software.
  • Underholdningskategorien ble vunnet av Ancient Ivory fra Lattice Works Software Inc, et strategispill med terninger.
  • Det beste hjemme/hobby-programmet ble SkyMap fra SkyMap Software, som gir deg planetarium, stjernekart m.m, en nødvendighet for hobbyastronomene.
  • I kategorien for Internett, eller de anvendbare program for Internett, gikk prisen til ICQ fra Mirabilis Inc. ICQ er programmet som søker på nettet for deg, og gir deg beskjed når venner og kjente logger på nettet.
  • Prisen for beste utdanningsprogram fikk WinFlash fra Open Window Software, programmet som kan gjøre pugging morsommere.
  • Det beste multimediaprogrammet ble PMView fra Peter Nielson. Et 32 bits bildebehandlingsprogram for OS/2 plattform. PMView har verktøy for å vise og editere grafikk, man kan lage slideshow og programmet støtter filformater som gif, JPEG, TIFF og PhotoCDPRO.

En komplett liste av alle deltagende programmer fra alle kategorier i kåringen ligger på Shareware Industry Awards Foundations hjemmeside. Her ligger det linker til firmaenes hjemmesider og programmene kan lastes ned direkte fra siden.

Til toppen