Shipnet-avtale gir 10 prosent salgsøkning

Avtalen mellom Visma Marine og Shipnet vil gi en økning i salget på 10 prosent i 1999. I inneværende år vil effekten av avtalen bli marginal, sier adm. dir. Øystein Moan i Visma til digi.no.

Visma holdt i morgentimene tirsdag en presentasjon av avtalen med Shipnet, og Visma-sjef Øystein Moan la ikke fingrene i mellom da han skulle beskrive vekspotensialet i sitt marinedivisjon. Fundamentale holdningsendringer i shippingindustrien vil gi en årlig vekst for Visma Marine på mellom 40 og 50 prosent.

- Den revolusjonen som har skjedd i landbasert industri det siste tiåret, er nå i ferd med å starte i shippingindustrien. Det har gått opp for aktørene i bransjen hvilke konkurransefortrinn velutviklede IT-systemer kan gi, sa Moan. Han forklarte imidlertid at avtalen med Shipnet ikke vi gi de helt store utslagene den første tiden.

- I inneværende år vil man trolig merke lite til avtalene, men vi regner med at samarbeidet i 1999 vil føre til en salgsvekst på rundt 10 prosent, sa, Moan til digi.no etter presentasjonen. Han forklarte at man heller ikke på kostnadssiden vil merke de helt store endringene.

- Vi har fra før en link til Shipnet-systemet, men vil i løpet av høsten utvikle en tettere integrasjon. Teknisk sett byr dette på små problemer tatt i betraktning at begge systemene er utviklet i et SQL-miljø, sa Moan.

Under presentasjonen ble det også sagt at kundegrunnlaget mellom Visma Marines produkter og Shipnet har en overlapp på 25 prosent. Selskapene vil hver for seg bidra til å fremme partnerens produkt overfor de kundene som ikke er felles.

- Det vil utarbeides insentivordninger som vil gjøre det like attraktivt for selgerne å selge Visma som Shipnet-produkter og vice-versa, sa administrerende direktør i Shipnet, Geir Dølvik.

Til toppen