JUSS OG SAMFUNN

Siemens truer varsler med ny rettssak

Siemens truer nå Per-Yngve Monsen, mannen som varslet om for høye regninger til Forsvaret, med en ny rettssak.

9. aug. 2006 - 09:04

Siemens og deres datterselskap Siemens Business Services har i liten grad forsøkt å unngå negativ omtale og oppmerksomhet rundt seg selv siden anklagene om overfakturering av deres største kunde, Forsvaret, dukket opp i januar for halvannet år siden.

Nå truer Siemens med en ny rettsak mot Per-Yngve Monsen, den tidligere Siemens-lederen som oppdaget overfaktureringen og varslet Siemens-ledelsen, skriver Aftenposten. Monsen ble sagt opp og gikk til sak mot Siemens. Siemens tapte tungt og måtte betale Monsen 1,5 millioner kroner.

Etter over et års juridiske gjennomganger og forhandlinger medgikk Siemens at man hadde tatt seg betalt for mye fra Forsvaret. Men forsvant tre sjefer og toppsjefen i Siemens Business Services ut av selskapet.

I tillegg er Siemens under etterforskning for smøring av ansatte i Forsvaret i forbindelse med fornyelse av den store driftskontrakten Fisbasis.

    Les også:

Siemens er midt i kampen om nye store kontrakter med Forsvaret, men nå truer selskapet med å saksøke Monsen igjen.

Siemens vil at Monsen skal trekke tilbake påstander han kommer med i et intervju med bladet Memo. Der hevder Monsen han i et møte med tyske Siemens-representanter i mai i år ble tilbudt en jobb mot ikke å snakke med amerikanske børsmyndigheter. Siemens skal ha betalt turen til Tyskland for Monsen og hans advokat.

I USA ble det etter Enron og Worldcom-skandalene innført et eget lovverk for å beskytte interne varslere. Siemens er børsnotert i USA og må derfor følge dette lovverket.

Er dere ikke redd for ny negativ omtale i en allerede belastende sak, spør digi.no til Gry Rohde Nordhus, kommunikasjonsdirektør i Siemens.

Det er vår juridisk avdeling i Tyskland som har hatt en dialog med Monsen, sier Rohde Nordhus til digi.no. Hele denne saken er sterkt beklagelig og ikke representativ for hva Siemens står for. Jeg tror vi er best tjent med å bruke kreftene på å rydde opp i de feilene som er begått fra vår side i stedet for å gi næring til ny omtale i denne saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.