Siemens-vekst på mobiltelefoner

På grunn av økt etterspørsel etter databrikker og mobiltelefoner, økte tyske Siemens resultat for første (fiskale) kvartal med 91 prosent.

På grunn av økt etterspørsel etter databrikker og mobiltelefoner, økte tyske Siemens resultat for første (fiskale) kvartal med 91 prosent.

Det sterkt økende overskuddet har også ført til at selskapet nå øker sine prognoser for hele året.

Overskuddet for første kvartal som i selskapets regnskap er kvartalet som slutter 31. desember, økte til 625 millioner euro, eller nærmere 5 milliarder kroner. Dette er en vekst fra 327 millioner euro fra året før. Siden forventningene lå på knappe 400 millioner euro steg Siemens-aksjen med over 10 prosent på mandag. Salget ende opp 12 prosent til 16,4 milliarder euro.

For året 2000 lyder Siemens nye prognose på mer enn 10 prosents salgsvekst, i motsetning til tidligere da selskapet trodde 10 prosent skulle være vanskelig å nå.

Det er Siemens nye fokus på raskt voksende forretningsområder som har mye av æren for selskapets bedrede resultat. Selskapet har også kvittet seg med mindre lønnsomme deler av konsernet som tidligere stod for opptil 15 prosent av salget.

Nå står datanett og mobiltelefoni på dagsorden for det tyske industrikonsernet. På databrikkesiden er Siemens nå Europas tredje største brikkeprodusent. På mobilsiden har overskuddet mer enn firedoblet seg siden samme kvartal i fjor og selskapet er nå ifølge egne prognoser Europas fjerde største produsent av mobiltelefoner. Målet er å øke markedsandelen på global basis fra 6 prosent til mellom 10 og 15 prosent.

Til toppen