BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikkerhetsglipp hos Telia: 200.000 passord offentliggjort

Telia har opplevd det de karakteriserer som sitt største datainnbrudd så langt. Nesten 200.000 brukernavn med tilhørende passord for flere tusen av kundene er lagt ut tilgjengelig for alle på et nettsted.

Frode Eriksen
21. aug. 1998 - 01:12

Først trodde man det bare dreide seg om en fil med 25.000 passord tilhørende private og bedriftskunder hos Telia, som ble funnet på Internett. Torsdag ettermiddag fant svenske Internetworld en ny fil med kontoer tilhørende Internett-kunder hos Telia. Filen inneholdt 192.181 brukernavn og passord, og besto bare av unike navn, mens den den første filen inneholdt en del dobbeltgjengere.

Sjefen i Telia Internet, Olle Waktel, ble vekket av sine teknikere natt til torsdag, da selskapet ble tipset om at filen med brukernavn og passord lå åpent tilgjengelig ute på nettet. Waktel sier til Internetworld at de fleste kontoene i filen som først ble funnet ikke inneholdt aktive kontoer. Alle kunder som er berørt av dette vil få tildelt nye passord av Telia.

Telia har det siste året opplevd flere angrep som har resultert i at kunders kontoopplysninger har endt på nettet, og har så langt stengt av 300 Internett-abonnement for kunder som har begått mindre foreseelser. Ifølge Telia jobbes det nå på spreng for å finne fram til den eller de som har funnet fram til filen med alle brukernavn og passord og gjort dem tilgjengelige for alle og enhver.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra