BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sikrere transaksjoner med WAP

For å hindre avlytting av elektronisk kommunikasjon har det amerikanske selskapet Phone.com utviklet WAP-nettleseren UP-Browser som støtter sterk kryptering.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2000 - 10:41

Sterk kryptering er sentralt for å hindre at elektronisk kommunikasjon avlyttes. Også WAP-tjenester (Wireless Application Protocol) vil ha behov for slike muligheter, ikke minst i forbindelse med e-handel og banktransaksjoner.

Phone.com, et amerikansk selskap som utvikler programvare for trådløse telefoner, har ifølge Newsbytes lansert versjon 4.1 av selskapets WAP-nettleser, Up-Browser. Det mest særegne ved denne nettleseren er full støtte for 128-bits kryptering.

USA har vært svært strenge når det gjelder eksport av sterk krypteringsteknologi, men nylig ble regelverket myknet opp en smule. Phone.com har derfor fått eksportlisens til de fleste vestlig-orienterte land.

Ifølge Newsbytes har nettleseren blitt lisensiert til mer enn 25 mobiltelefonprodusenter. Siemens og Samsung har allerede utviklet og demonstrert prototyper av nye telefoner basert på nettleseren fra Phone.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra