UTVIKLING

– Silverlight fortsatt en viktig plattform

Microsofts Bob Muglia beklager uklare uttalelser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. nov. 2010 - 08:30

Som omtalt i denne saken, kom Bob Muglia, president for Microsoft Server and Tools Division med noen uttalelser til ZDNet i forrige uke som av en nærmest samlet presse ble tolket som Microsoft nå vil bruke mer ressurser på HTML5 som kryssplattformløsning, og mindre ressurser på Silverlight.

Dette skal ha ført til betydelig diskusjon, ikke minst i utviklermiljøer som har satset på nettopp Silverlight.

Derfor kom Muglia med et eget blogginnlegg i går, hvor han presiserer sine uttalelser. Han understreker allerede tidlig i bloggen at uttalelsene ble nøyaktig gjengitt av ZDNet.

– Jeg forstår at det jeg sa overrasket folk og skapte kontrovers og forvirring. Jeg ønsker å beklage dette, ettersom det ikke var min hensikt, skriver Muglia og understreker at Silverlight har en veldig viktig, strategisk rolle framover.

Han presiserer at Silverlight er en sentral applikasjonsutviklingsplattform for Windows, og at den er den ene utviklingsplattformen for Windows Phone. Silverlight skal også støtte flere nettlesere på Windows og Mac. Innen noen uker skal Microsoft begynne å fortelle om neste versjon av plattformen.

I intervjuet sa Muglia at Microsofts Silverlight-strategi og fokus framover har blitt endret.

– Dette er ikke en negativ uttalelse, men i stedet en kommentar om hvordan industrien har endret seg og hvordan vi tilpasser vår Silverlight-strategi for å utnytte dette, skriver Muglia.

Deretter nevner han en del av trendene som Silverlight nå skal optimaliseres mot. Dette inkluderer optimalisering for spesifikke enheter og formfaktorer, samt stadig mer bruk av høyoppløst video.

Muglia skriver at markedet i dag består av et langt større utvalg av enheter enn det som var tilgjengelig da Microsoft begynte å lage Silverlight. Selskapets mål den gang var å lage en enhetlig, rik opplevelse på tvers av de relativt få enhetene som fantes.

– Men verden har endret seg. Som et resultat er det å få en enkelt «runtime»-implementering installert på tvers av alle potensielle enheter, i praksis umulig, skriver Muglia.

– Vi mener HTML vil tilby den største kryssplattform-rekkevidden på tvers av alle disse enhetene. Ved Microsoft har vi forpliktet oss til å bygge verdens beste implementering av HTML5 for enheter som kjører Windows, skriver Muglia.

– Hensikten med Silverlight har aldri vært å erstatte HTML; men i stedet å gjøre de tingene som HTML (og andre teknologier) ikke kan, samt for å gjøre det på en måte som er enkel for utviklere å bruke, skriver Muglia.

Ifølge Muglia er Silverlight nå installert på 2 av 3 pc-er globalt. Han skriver at mer enn 600 000 utviklere lager programvare basert på Silverlight.

– Vi vil fortsette å investere Silverlight og gjøre det mulig for utviklere å bygge flotte applikasjoner og opplevelser med det i framtiden, avslutter Muglia.¨

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.