SIME - hva betyr adjø....?

Årets Internett-arrangement, som skulle gått av stabelen i juni, er avlyst. Årsaken er at arrangør-selskapet Com-room er på konkursens rand.

SIME har de siste fem årene vært Internett-bransjens største arrangement i Skandinavia. Arrangementet, som har bestått av foredrag, konferanser og prisutdeliger, ble startet av Spray.

Det er den svenske nyhetstjenesten Vision som nå melder at årets SIME er avlyst. Event-selskapet Com-room tok i år over arrangøransvaret for evenementet, og selskapet skal også ha stått for de økonomiske garantiene.

På mandag ble det oplyst til Interaktiv tid AB, som eier varemerket SIME, at det manglet ressurser til å gjennomføre sommerens arrangement. Det var planlagt å gå av stabelen den 6. og 7. juni, men i stedet kommer Com-room til å begjæres konkurs av gründerne, skriver Vision.

Robert Tinterov, som er sjef for Interaktiv tid, synes det er "jättetrist" og mener Com-room har ført dem bak lyset. Han sier til Vision at de nå vurderer rettslig forfølgelse.

Mer enn hundre selskaper har sendt inn bidrag til årets prisutdeling. Hva som skjer med disse, eller med SIME i fremtiden, er fremdeles uklart.

I år var det to norske bidrag som var nominert til SIME Awards. Det ene var Triggerduck Entertainment Engineering, som har utviklet mobile spill.

Til toppen