JUSS OG SAMFUNN

Singapore tester patruljerende roboter for å avskrekke «uønsket sosial oppførsel»

Bystaten har satt ut to autonome roboter blant fotgjengere i sentrum for å oppdage blant annet brudd på smitteverntiltak, røyking på feil sted og feilparkerte sykler.

Den autonome roboten «Xavier» patruljerer et kjøpesenter mandag 6. september. Prøveperioden vil vare i tre uker.
Den autonome roboten «Xavier» patruljerer et kjøpesenter mandag 6. september. Prøveperioden vil vare i tre uker. EDGAR SU/Reuters via NTB
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
12. sep. 2021 - 05:00

Det sier Singapores Home Team Science and Technology Agency, en enhet under innenriksdepartementet, i en uttalelse søndag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Prosjektet er et prøveprosjekt som vil vare i tre uker, og finner sted i et område med høy trafikk av fotgjengere i Singapore sentrum.

De to robotene, som har fått navnet Xavier, er utstyrt med kameraer som kan oppdage uønsket sosial oppførsel og utløse sanntidsvarsler til et kommando- og kontrollsenter.

I løpet av den tre uker lange prøveperioden vil robotene ifølge myndighetene bli brukt til overvåking og fremvisning av meldinger for å utdanne publikum om riktig oppførsel. Robotene skal ikke brukes til å håndheve lover gjennom prøveperioden, sier en talsperson for myndighetene ifølge Reuters. 

Én av de to autonome robotene. <i>Foto:  EDGAR SU/Reuters via NTB</i>
Én av de to autonome robotene. Foto:  EDGAR SU/Reuters via NTB

Utplasseringen av roboten vil ifølge myndighetene støtte arbeidet til offentlige tjenestemenn, ved å redusere behovet for arbeidskraft forbedre effektiviteten.

Piloten er bystatens siste steg i ytterligere å forsterke den brede porteføljen av overvåkingsverktøy. Singapores innenriksminister sa i august at bystaten hadde som mål å ha mer enn 200 000 politikameraer innen 2030, mer enn det dobbelte av det nåværende antallet kameraer på øya, skriver Reuters.

Den autonome roboten «Xavier» patruljerer et kjøpesenter mandag 6. september. Prøveperioden vil vare i tre uker. <i>Foto:  EDGAR SU/Reuters via NTB</i>
Den autonome roboten «Xavier» patruljerer et kjøpesenter mandag 6. september. Prøveperioden vil vare i tre uker. Foto:  EDGAR SU/Reuters via NTB
Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.