Teknologidirektør trekker seg etter outsourcing-skandale

Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspartner HF, melder NRK.
Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspartner HF, melder NRK.

– Det har nå blitt reist betydelig tvil om dette har blitt håndtert på en god måte. Styret i Helse Sør-Øst RHF er i dag blitt orientert om at Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspartner HF og det tar vi til etterretning, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse Sør-Øst til NRK.

Bagley trekker seg også fra sin stilling som teknologidirektør i Helse Sør-Øst.

Det skjer etter at det ble kjent at utenlandske IT-arbeidere har hatt tilgang til 2,8 millioner pasientjournaler i Helse Sør-Øst.

Bagley var teknologidirektør i Norges største helseforetak, og hadde siden 2016 fungert som styreleder i datterselskapet Sykehuspartner. Selskapet drifter IKT-infrastrukturen og systemene som blir brukt av sykehusene på østlandet.

Medarbeidere gikk allerede ut i digi.no i september i fjor og advarte ledelsen i Helse Sør-Øst og Sykehuspartner om at det ikke var mulig å drifte IKT-infrastrukturen uten å få tilgang til SQL-serverne hvor pasientdataene ligger lagret. 

Nektet for tilgang

Bagley har flere ganger i intervjuer med NRK benektet at utenlandske medarbeidere har hatt tilgang til sensitiv persondata.

Den tidligere teknologidirektøren og styrelederen skal  allerede 5. april ha blitt informert om den uautoriserte tilgangen i et styremøte.

Ifølge NRK visste hverken helseministeren eller administrerende direktør Lofthus i Helse-Sør-Øst at de utenlandske IT-arbeiderne hadde så omfattende tilgang før 27. april.

Hvorfor disse opplysningene – som ble kjent i styremøtet 5. april – ikke har kommet frem til helseminister Bent Høie (H) før helt i slutten av april skyldes ifølge NRK at Bagley unnlot å legge alle kortene på bordet da han skulle underrette Høie (H) i forrige uke.

Kommentarer (15)

Kommentarer (15)
Til toppen