KRIGEN I UKRAINA

Tietoevry legger ned all sin virksomhet i Russland

Mener invasjonen gjør det uholdbart å fortsette.

En boligblokk i Borodyanka i Kyiv i Ukraina er bombet sønder og sammen av russiske styrker torsdag.
En boligblokk i Borodyanka i Kyiv i Ukraina er bombet sønder og sammen av russiske styrker torsdag. Foto: NTB/MAKSIM LEVIN

Tietoevry legger ned all virksomhet i Russland. Selskapet mener russernes invasjon av Ukraina gjør det uholdbart å fortsette. IT-giganten sysselsetter rundt 100 fagfolk i landet.

– Vi har alle blitt sjokkert over den tragiske situasjonen i Ukraina, som fornærmer moderne samfunn og menneskelige verdier, sier konsernsjef Kimmo Alkio i Tietoevry.

Support og salg

De begynner avviklingen med umiddelbar virkning.

De påvirkede ansatte jobber ved kontorer i Moskva og St. Petersburg, og betjener lokale og internasjonale kunder i Russland. De har ingen tilknytning til den norske delen av selskapet. 

Ifølge pressekontakt Geir Remman er det ansatte som jobber med salg og support som blir påvirket.

– Vi jobber for å ivareta de. Hvordan dette blir gjort kan vi ikke gå videre inn i av sikkerhetsmessige årsaker, sier Remman til Digi.no.

Evakuerer og forskudd på lønn

Beslutningene om å avvikle virksomheten i Russland forventes ikke å ha noen vesentlig innvirkning på konsernets økonomi. Tietoevry opplyser at 0,4 prosent av omsetning kommer derfra.

I likhet med de ansatte i Russland, blir også de 2000 ansatte i Ukraina tatt vare på.

Konsernsjef Alkio opplyser at de gjør sitt ytterste for støtte dem og deres familier.

Tietoevry har blant evakuert ansatte og familiene til tryggere områder, og bidrar også med nødvendige hjelpemidler og forskudd på lønn.

– Vår høyeste prioritet i denne vanskelige situasjonen er sikkerheten til våre medarbeidere. Vi har ikke annet håp enn at volden og lidelsene tar slutt snarest, sier Alkio.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.