Sjekk de billigste leietilbud på bil

Nå kommer søkemotoren for de beste leiebiltilbud på nett .

Nå kommer søkemotoren for de beste leiebiltilbud på nett .

Stadig flere nordmenn skaffer leiebil over Internett, og 85 prosent av bestillingene kommer fra menn.

Pressekontoret skriver nå at Europas største nettreisebyrå lanserer en norsk søkemotor for leiebiler.

- Søkemotoren henter de beste leiebiltilbudene fra Hertz, Alamo, Dollar og Europcar, og hver uke kjører vi prisanalyser for å finne de beste tilbudene på leiebil fra destinasjoner over hele verden, sier Bengt Olsen, daglig leder for ebookers.no.

Nettreisebyrået har utsalg i 13 europeiske land.

Den nye søkemotoren lanseres i et marked som opplever kraftig vekst. I løpet av årets første tre måneder oppnådde ebookers.no større omsetning på leiebilformidling enn de gjorde i løpet av hele 2004.

Tidligere undersøkelser viser at det er mor i huset som setter seg foran datamaskinen når familieferien skal bestilles. Men når det gjelder leiebilen, er det far som inntar førersetet.

Nordmenn er dessuten mer fortrolig med teknologien enn europeere flest. Mens ebookers i Europa selger 64 prosent av sine leiebiler over nett og resten via telefon og e-post, er hele 75 prosent av det norske salget via Internett.

Nordmenn ønsker nesten uten unntak å hente leiebilen sin på flyplassen, mens andre nasjonaliteter oftere tar turen innom leiebilstasjonen.

Nice i Frankrike er den destinasjonen hvor nordmenn bestiller flest leiebiler gjennom ebookers. Over en fjerdedel av bestillingene gjelder leiebil i Nice. Deretter følger Miami, Barcelona, Malaga og Milano.

Til toppen