Sjekk på nettet om kredittkortet ditt er stjålet

Hvis noen har "lånt" ditt kredittkortnummer og bruker det på nettet, kan det gå måneder uten at du merker noenting. Nå kan du sjekke om noen har kidnappet ditt kort.

Hvis noen har "lånt" ditt kredittkortnummer og bruker det på nettet, kan det gå måneder uten at du merker noenting. Nå kan du sjekke om noen har kidnappet ditt kort.

Nå kan du sjekke om ditt kredittkortnummer er stjålet. En ny database med kredittkortnummer er lagt ut på nettet, og du kan gå inn og søke og se om noen har rappet kortnummeret ditt fra en nettbutikk eller på andre måter.

Det er sikkerhetskonsulentene i Cardcops.com som har lagt ut listen over kortnumre de har funnet i sirkulasjon på Internett. Cardcops og grunnlegger Dan Clements har tidligere vært i vinden for sitt svindel-museum, som noen hevder er en oppskrift på kredittkortsvindel, mens andre mener listene over metoder og verktøy gir banker og nettbutikker verdifull informasjon som hjelper dem å unngå svindel.

Ifølge AP har også Cardcops vært delaktige i å avsløre kredittkortsvindel før, og de har blant annet nylig hjulpet FBI ved å opprette falske nettbutikker der de lurte kredittkort-tyver til å bestille datamaskiner ved hjelp av stjålne nummer.

Kredittkort-databasen består av 100.000 kredittkortnumre som CardCops har samlet inn fra IRC-kanaler der slike ting utveksles og sjekkes.

Kortets eier kan gå til nettsiden og taste inn nummeret og utløpsdatoen sin, for å sjekke om kortnummeret er ett av dem som brukes rundt omkring på nettet.

Vanligvis vil tyvene legge ut nummeret på en IRC-kanal der et program automatisk trekker et mikrobeløp fra kontoen for å se om kortet fortsatt er åpent. Secret Service applauderer CardCops´ arbeid og er allerede igang med å undersøke endel av tipsene som har kommet frem gjennom bruken av selskapets database.

For Clements sørger for å snappe IP-adressen til dem som taster inn kredittkortnumre på slike IRC-kanaler og sender dem videre til myndighetene.

VISA og MasterCard mener kredittkortsvindel kostet minst én milliard dollar i år 2000. Og den gang var dollaren mer verdt enn den er idag. Vi klarte ikke å få sikker forbindelse til Cardcops´ database da vi prøvde og har sagt fra til Clements om saken. Det anbefales ikke å prøve ut tjenesten uten at du får opp den lille hengelåsen nederst i nettleservinduet!

Til toppen