Skal bruke finsk nett-tv-løsning i Norden

HBO Nordic blir første kunde av nyetablert selskap.

Skal bruke finsk nett-tv-løsning i Norden
En variant av HBO GO, basert på løsningene som er utviklet av finske URHOtv, skal tilbys i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Bilde: HBO

I forrige uke ble det klart at betal-tv-kanalen HBO, som står bak serier som Rome, Game of Thrones, Band of Brother, The Sopranos og en rekke andre suksesser, skal lanseres i fire av de nordiske landene, inkludert Norge.

HBO tilbys tv-kanal via kabelnett og satellitt, men mye av innholdet tilbys også gjennom den nettbaserte løsningen HBO GO.

Nå er det klart hvilken nett-tv-løsning HBO Nordic har valgt å bruke. I en pressemelding i dag kunngjorde det nyoppstartede selskapet Urho Digital Services (UDS) at HBO Nordic vil bruke plattformen til URHOtv, en tjeneste som 2009 har fått mer enn 150 000 betalende kunder.

Nå er det ikke URHOtv direkte, men det nyoppstartede selskapet Urho Digital Services(UDS) som skal levere tjenestene til HBO Nordic. UDS eies av Parsifal International, som igjen eies av Peter Ekelund, som også er eieren av URHOtv.

– Å skille ut UDS gir oss en bedre plattform for å ekspandere i Europa, der vi i en rekke markeder ser stor etterspørsel etter nye former for TV-tilbud, sier Ekelund, som også leder UDS.

– Gjennom det potensialet som ligger i UDS kan vi dra nytte av våre investeringer i URHOtv gjennom de siste tre årene, sier han.

Den første kunden til UDS er altså HBO Nordic, som kjøper UDS' plattform og abonnementshåndtering. Tilbudet til UDS består plattformer for strømming, applikasjoner og mobilløsninger, samt løsninger for kundebehandling og betaling.

I pressemeldingen understrekes det at UDS ikke har til hensikt å kontrollere abonnenten direkte, men at kunden selv beholder eierskapet til abonnenentdatabasen, selv om den styres av UDS.

    Les også: