Skal dele WLAN-gjennom reklamestativer

Oslo skal få internett-forbindelse gjennom WLAN på ClearChannels reklamestativ.

Skal dele WLAN-gjennom reklamestativer

Oslo skal få internett-forbindelse gjennom WLAN på ClearChannels reklamestativ.

Fon er et internasjonalt fellesskap av bredbåndsbrukere som deler ut båndbredden sin til andre medlemmer gjennom WLAN. Tjenesten er gratis for de som selv er med på å dele ut sin bredbåndsforbindelse, mens det koster penger for de som ikke gjør det.

Kommersielle aktører deltar også i Fon-nettverket. De kan tjene penger på å få halvparten av inntektene som genereres når en Fon-bruker betaler for internettilgang gjennom deres WLAN.

    Les også:

Nå har nettleverandøren iBand og reklameselskapet ClearChannel lansert et samarbeid med Fon som skal komme Oslo-beboere og -besøkende tilgode. De skal dele ut internett til Fon-brukerne gjennom de mange reklamestativene som ClearChannel har utplassert rundt om i byen.

- Dette gir oss en fantastisk distribusjon, sier Ola Ahlvarsson i Fon, til Finansavisen.

I Norge sliter Fon med at bredbåndsleverandørene nekter kundene å delta i Fon-fellesskapet. De henviser til at de som eventuelt gjør det, bryter med villkårene i kontrakten de har inngått.

- Dette er fjerde generasjons mobilt bredbånd, sier Christian Lind, markedssjef i iBand.

Lind forteller videre at de jobber med planer om utrulling av Fon i de største byene, samt i noen hytteområder i fjellet.

Til toppen