FORBRUKERTEKNOLOGI

Skal dele WLAN-gjennom reklamestativer

Oslo skal få internett-forbindelse gjennom WLAN på ClearChannels reklamestativ.

12. mars 2007 - 07:44

Fon er et internasjonalt fellesskap av bredbåndsbrukere som deler ut båndbredden sin til andre medlemmer gjennom WLAN. Tjenesten er gratis for de som selv er med på å dele ut sin bredbåndsforbindelse, mens det koster penger for de som ikke gjør det.

Kommersielle aktører deltar også i Fon-nettverket. De kan tjene penger på å få halvparten av inntektene som genereres når en Fon-bruker betaler for internettilgang gjennom deres WLAN.

    Les også:

Nå har nettleverandøren iBand og reklameselskapet ClearChannel lansert et samarbeid med Fon som skal komme Oslo-beboere og -besøkende tilgode. De skal dele ut internett til Fon-brukerne gjennom de mange reklamestativene som ClearChannel har utplassert rundt om i byen.

- Dette gir oss en fantastisk distribusjon, sier Ola Ahlvarsson i Fon, til Finansavisen.

I Norge sliter Fon med at bredbåndsleverandørene nekter kundene å delta i Fon-fellesskapet. De henviser til at de som eventuelt gjør det, bryter med villkårene i kontrakten de har inngått.

- Dette er fjerde generasjons mobilt bredbånd, sier Christian Lind, markedssjef i iBand.

Lind forteller videre at de jobber med planer om utrulling av Fon i de største byene, samt i noen hytteområder i fjellet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.