Skal distribuere «datasenter på boks»

Fujitsu Siemens skal eksklusivt distribuere Egeneras «dynamiske datasenter på boks» i Europa.

Fujitsu Siemens skal eksklusivt distribuere Egeneras «dynamiske datasenter på boks» i Europa.

Det amerikanske selskapet Egenera har vakt oppsikt verden over med sin arkitektur for bladservere, døpt BladeFrame, basert på egenutviklede Opteron- og Xeon-baserte bladservere og egen teknologi for virtualisering og driftautomatisering.

I dag undertegnet Egenera og Fujitsu Siemens en avtale som gir sistnevnte eksklusiv distribusjonsrett til BladeFrame i Europa, Midtøsten og Afrika. I en pressemelding anslås avtalens verdi til 240 millioner euro, over tre år.

Fujitsu Siemens vil distribuere både den høye BladeFrame-enheten med opptil 24 bladservere – hver med opptil fire prosessorer – og den mindre enheten BladeFrame ES med opptil seks bladservere (bildet ovenfor), henholdsvis benevnt Primergy BladeFrame BF 400 og Primergy BladeFrame BF 200.

BladeFrame beskrives som en ny type dynamisk bedriftsserverløsning som oppretter en samling anonyme og utskiftbare servernoder. De ulike komponentene – prosessorer, nettverk, lagring – fordeles eller samles i virtuelle servere. Det gjør maskinvaren uavhengig fra operativsystem og applikasjon, slik at den kan allokeres til bestemte oppgaver etter behov. De virtuelle serverne kan kjøres under Linux eller Windows.

BladeFrame-teknologien svarer til kravene Fujitsu Siemens stiller til løsninger som markedsføres som «dynamisk datasenter» («Dynamic Data Center» eller DDC): At hver tjeneste kan kjøres hvor som helst, og reallokeres til andre fysiske ressurser etter behov. Det innebærer både virtualisering av maskinvaren, og automatisk reallokering etter nærmere forhåndsbestemte regler, basert på forretningsprosessene som helheten skal tjene. Hensikten med DDC er at IT skal være enklere og rimeligere å drifte, og mer fleksibel i forhold til nye krav og behov.

Fujitsu Siemens forklarer DDC-konseptet nærmere på sitt nettsted.

Utenom BladeFrame-avtalen med Egenera, inngår foreløpig ett annet produkt i DDC-konseptet: FlexFrame som rettes med applikasjonsspesifikke infrastrukturer som SAP. BladeFrame er alternativet for «heterogene applikasjonsmiljøer».

Fujitsu Siemens vil starte distribusjonen av BladeFrame-produktene i Belgia, Storbritannia, Sveits og Tyskland i fjerde kvartal i år, og til de øvrige landene i Europa, Midtøsten og Afrika i første kvartal 2006.

Avtalen med Egenera omfatter også felles framtidig forskning, utvikling og testing. Fujitsu Siemens får en representant i Egeneras teknologiråd.

Til toppen